A sada nešto sasvim drugačije: Aston Martin namještaj za luksuzni dom

Aston Martin okušao se već u proizvodnji bicikla, podmornice Neptune, luksuznih patika, a sad se posvetio i proizvodnji namještaja

Luksuzni proizvođač automobila, Aston Martin, udružio se s talijanskom tvrtkom za izradu namještaja Formitalia, a kako bi zajednički proizveli prilično jedinstvenu zbirku namještaja koja, osim ljepotei luksuza, odražava dugu tradiciju sportskih automobila Aston Martin.

Predstavljen na Milanskog tjedna dizajna, ovaj će namještaj biti ručno izrađen u Italiji, a koristeći samo autentične i luksuzne materijale.

To uključuje tamno teksturirano drvo, toplo brušenu mjed, baršun, kožu i ručno tkanu talijanske tkanine.

Kreativni direktor Aston Martina Marek Reichman objasnio je razloge zašto je ova suradnja samo korak naprijed za britansku tvrtku.

“Uporaba jedinstvenog dizajna kod naših automobila, salona i namještaja pridonosi jedinstvenom osjećaju luksuza kroz naglasak na kvalitetu i detaljnu izvedbu”, kaže Marek. “Kada izradite proizvod koji besprijekorno kombinira dizajn, tehnologiju i stil, rezultat može biti samo besprijekoran.”

Kolekcij za dnevni boravak sastoji se od jedinstvene sofe izrađene u kombinacija tkanine, kože, drveta i metala. Uključuje stalak za časopis od meke kože te pomoćni stolić u elegantnoj izvedbi od oraha Canaletto.

Izloženi je bio i luksuzni kauč čiji je okvir obučen izvrsnom ‘cuoio’ kožom s toskanskih brežuljaka, a koji dolazi u kombinaciji probranih tkanina ili mekane kože kao presvlake za sjedala i rukohvate.

Dodajmo toj kombinaciji i jedan stolić izrađen od egzotičnog Sahara Noir ili Breccia Medicea mramora te mutnog ili bistrog stakla.

Što se tiuće spavaćeg dijela, okvir kreveta također je obučen finom ‘cuoio’ kožom, a kombinacija je to koja demonstrira svu ljepotu luksuza kroz jednostavne, ali i elegantne linije.

Futonski madrac omota je kašmirom i dolazi u kombinaciji s dva jastuka također obućena u kašmir.

Dio kolekcije spavaće sobe su još i dvije fotelje, sa sjedalima tapeciranima mekom kožom ili tkaninom s ugodno ukrašenim metalnim ili drvenim nogama od oraha.

Želite li svoj dom opremiti luksuznim Astin Martin interijerom morat ćete se strpjeti do rujna kad će ova predstavljen, ali i druge kolekcije ove serije biti dostupne za narudžbe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.