Hinoki S1 Gyuto noževi dostojni profesionalaca u kuhinji

Svi dobro znamo da je najbitniji dodatak u kuhinji kuhinjski nož.

Naravno ako na kuhinju gledamo kao jedno kreativno mjesto ili ako smo kojim slučajem profesionalno odabrali ovaj poziv. Stoga ako se iz bilo kojeg razloga želite istaknuti svojim kulinarskim umijećem, svaki će vam chef savjetovati da nabavite barem jedan kvalitetni kuhinjski nož.

Ako pak ste se pritom odlučili za japanske Hinoki S1 Gyuto noževe onda ste odabrali više nego odlično. Naime, ovi se noževi proizvode u Osaki od strane treće generacije majstora proizvođača noževa, a cijeli proces izrade od početka do kraja sadržava 103 proizvodna koraka.

Oštrice se proizvode od visoko karboniziranog čelika poznatijeg kao bijeli čelik #1, a materijal je to koji ja najsličniji onima koji su se koristili kod izrade Samurai mačeva. Nakon što bi se čelik zagrijao na 1 000°C te udarcima čekića doveo deo samog savršenstva oštrice, ista bi se stavljala na minimalističke ručke izrađene od raznih drva, a po izboru naručitelja. To može biti pougljenjeni orah, europski hrast ili američki orah.

Ovo finalno i maksimalno upotrebljivo umjetničko djelo ima i svoju cijenu, što pak znači da ćete za jedna nož izdvojiti nemalih 400 dolara. Upitate li profesionalce u kulinarstvu, odnosno chefove to ni nije tako velika cijena.