Znanstvene studije kažu da visoki muškarci i niske žene imaju sretnije veze i brakove

Tajna uspješnog braka, kaže znanost, krije se u vašim centimetrima.

Koliko vam je bitna, gospodo visina vaše, sadašnje, buduće partnerice u životu? Da li ta predispozicija uopće igra ulogu u vašem životu? Da li vam je potrebna razlika u visini da bi se pobudio prvo interes, pa određena simpatija i na kraju ljubav? Naravno, koliko je i vama drage dame, bitna njegova visina?

Dok je nekim ljudima to jedan od odlučujućih faktora, drugima to ne igra nikakvu bitnu ulogu. No, studije kaže da su u prosjeku visoki muškarci i niske žene sretniji, drugim riječima visoki muškarci imaju sretnije žene.

Prema jednoj takvoj studiji, koja je anketirala oko 8 000 osoba, brakovi u kojima su visoki muškarac i niska žena su bolji, sretniji, potpuniji i ukupno njih dvoje snažniji kao par, a za razliku od ostalih. Žene u tom braku su dakako sretnije. No, imajmo na umu da je to ipak samo još jedna studija, a ne pravilo.

 1. Visoki muškarci mogu ispuniti sve njezine seksualne želje, kaže studija. Znači li to da niski muškarci ne ispunjavaju sve želje svojih partnerica koje su iste visine ili više?

 2. Kaže studija da muškarci vole imati stvari po kontrolom i upravo zbog toga visoki muškarci obično imaju jače i čvršće veze. Stoga kad cura ima visokog muža, sretnija je od obične cure. Sad smo već ozbiljno posumnjali u legitimitet ove pristrane studije.

 3. Jedan je doktor objasnio da žene preferiraju visoke muškarce kao seksualnog partnera, a to isključivo iz evolucijskih razloga. Doduše većina životinjske vrste radi na tom principu gdje ženke odabiru one najbolje primjerke muškog roda i jedino što ova studija po tom pitanju dokazuje je samo da se nismo daleko maknuli od životinjskog svijeta.

 4. Muškarci se osjećaju muževnije kad su viši od djevojke. Ako je muškarcu potrebna visina da bi se osjećao muževnije onda savjetujemo tom labilnom, a visokom muškarcu da pokuša i s bradom, osjećat će se kao Superman. Doduše žene se osjećaju sigurnije i voljenije kada je, a doslovno nad njima, muškarac koji se brine o njima i štiti ih. Studija kaže da su niski muškarci više agresivni i defenzivni zbog nedostatka visine, odnosno nedostatak visine ih čini ranjivijima. Ovo dječjem vrtiću koji se krije iz studije samo napomenimo da svaki muškarca, koji voli svoju ženu, a bez obzira na visinu, brine o njoj i štiti je.

 5. Kažu da je grljenje visokog muškarca i niske žene puno zanimljivije i ljepše. Muškarci vole kad mogu bradu nasloniti na njihovu glavu, isto tako vole kad se ona stisne na njihova prsa. To čini muškarca sretnim i time ukupno vezu sretnijom. Jesmo li spomenuli pristranost studije? Što je s nama bradonjama, zar one doista vole da im naše bujne brade prekriju cijelo lice i otežaju samo disanje?

 6. Visoke su žene obično samopouzdanije, a to nerijetko dolazi u paketu s ponosom i arogancijom. Da, jesu takve. Muškarci, poneki muškarci, pak imaju nerijetko problem s vlastitim egom, stoga im je niska žena sigurniji izbor kad je u pitanju obrana njihovog ega. Eto polako dolazimo do prave srži, odnosno razloga sreće u takvim vezama.

 7. Visoke su žene navodno svjesne svojih fizičkih aduta, da tako kažemo, i to daju muškarcu do znanja. S druge strane niske žene to nisu, jer su opterećene svojom visinom. A muškarci vole žene koje su nevine i skromne i to je ono što je na kraju krajeva i bitno. Još jedan pravi razlog njihove sreće.

 8. Niske se žene lakše transportiraju. Da, gospodo, što je, je. Nisku ženu lakše stavimo preko ramena i odvedemo do spilje, te nam nije potrebna neka teža palica da je mlatnemo po glavi i proglasimo svojom.

 9. Niže žene su ženstvenije. Da, a visoki muškarci su muževniji, dok su oni s bradom drvosječe. Opet se vraćamo u sferu koja nam se nimalo ne sviđa. Razlog tome je naime što visoke žene imaju više testosterona od niskih žena (vjerojatno zbog ukupno većeg obujma tijela?). Dokazano je da je zbog toga razloga niska žene ženstvenija, a muškarci vole ženstvenije žene da ispunjavaju sve njegove potrebe.

 10. U kućanstvu gdje je niska žena, muškarac se osjeća korisnije jer njoj često zatreba pomoć sa svime što joj je nedostižno zbog njezine visine. I to čini vezu sretnijom. Prema toj će logici par u kojem se nalazi žena s posebnim potrebama biti najsretnija veza ikad? Znamo da zvuči pomalo ružno.

 11. Kod niskih žena i njezina ljutnja može izgledati dobro. Sve je to ok kad pokušamo bilo što okrenuti na humor i fun, ali ako visoki muškaraca ne shvaća ozbiljno ljutnju svoje niske žene, onda bi tu mogli biti problema. Niska će žena naime, puno efektivnije uputiti udarac u njegova jaja. Točka na i ove studije je – “A kad smo tek kod seksualne privlačnosti u malom pakiranju”.

 12. Niže djevojke su bolje za maziti se i toplije su. Da, praktičnije su. Kaže studija – što će vam plišani medo kad imate pravog malog čovjeka za stisnuti se po noći. Iako ovo zvuči jako slatko, kojem to muškarcu treba plišani medo za spavanje?

 13. Niske žene moraju gledati prema gore kad gledaju svog visokog muškarca. I to je muškarcu prijeko potreban ego boost. Osim toga to znači da ona ima potrebe gledati njegovo lice. Sve smo više uvjereni da onih 8 000 anketiranih osoba ima nekih problema u vezama.

 14. Zbog niskih žena, muškarci izgledaju više. Naime, visina u muškaraca je jako bitna, čak se njome uspoređuje međusobna muškost. Doista, tko to piše? A gdje je brada? Gdje su jaja? Bicepsi, tricepsi, pločice? Zar je muškarac doista postao samo komad vidljivog mesa?

 15. Prate se stereotipi. Da, na kraju se sve svodi na to da je potrebno pratiti stereotipe, drugim riječima idealni je par onaj u kojem se nalazi niska žena i visoki muškarac.

Gospodo, ova nas je studija lagano alarmirala, tako da ćemo uskoro odraditi i vlastitu studiju. Studiju kakvu još niste vidjeli.