ŽENEVA 2018 Punjenje baterije novog Porschea bude prekratko i za ‘čik’ pauzu

Gospodo, da možete birati?

Svaki dan nešto novo na ovotjednom sajmu automobila u Ženevi. Predstavljaju se novi modeli, novi koncepti, tehnologije. Preporučamo vam stoga da pogledate galeriju fotografija.

Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche je tako na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi predstavio Mission E Cross Turismo, električni terenac krasnog dosega.

Ovaj novi model u potpunosti je pogonjen električnom energijom, a povrh svega vozilo je namijenjeno za sve terene. Doseg udaljenosti s jednim punjenjem baterija je do 480 kilometara, a pritom proizvodi nemalih 600 konjskih snaga.

Ono što pak je najzanimljivije je da samo u 15 minuta baterije možete dopuniti za još 400 kilometara. Uz svu tu u potpunosti novu pogonsku tehnmologiju, ovo vozilo još uvijek zapravo izgleda (i navodno vozi) kao pravi Porsche. A kako mu i priliči.

Range Rover SV Coupe

U kategoriji gradskih terenaca, odnosno SUV određenu je pažnju postigao Range Rover sa svojim SV Coupeom. Baš poput kompaktnijeg Range Rover Sporta, novi SV Coupe također dolazi s 2 vrata, što je, moramo priznati, pomalo neobično za kategoriju SUV.

Za razliku od raznih luksuznih hibrida te električnih vozila koja se ovog tjedna predstavljaju u Ženevi, SV Coupe je pogonjen 5 litarskim turbocharged V8 motorom s dobrim starim unutarnjim sagorijevanjem, a za one odabrane, a koji bi se zapravo i usudili skrenuti dolje s ceste tu je Roverov Terrain Response 2 multi-mode pogonski sustav.

Mercedes-AMG GT

Novi Mercedes-AMG GT pak za razliku od SV Coupea dobiva još 2 vrata.

Izgrađen kao pomalo direktni odgovor ljutom suparniku Porscheu Panameru, Mercedes-AMG GT s četiriju vrata nije baš prosječna obiteljska limuzina. Činjenice koje govore u korist ovome su 429 konjskih snaga te ubrzanje od 0 do 100 km/h u svega 4,4 sekunde. I to u “osnovnom” modelu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.