ZAŠTO SAMO ZAGREB? Distinguished Gentleman’s Ride 2016

Izuetno nam je drago što će se i kod nas održati Distinguished Gentleman’s Ride. Vožnja će se održati ulicama grada Zagreba i to na Vespama. Ukoliko ste jedan od mnogih koji nisu vlasnici Vespe, vožnji se možete pridružiti bilo kojim dvokotačem, ali i sama podrška navijanjem je više nego dobro došla jer ciljevi ove akcije su osim sakupljanja donacija za istraživanje, ujedno i podizanje svjesnosti oko ovog sve češćeg problema u muškaraca.

U nastavku donosimo poziv Željka Rihe, jednog od sudionika Distinguished Gentleman’s Ride u Zagrebu, a vas još jednom pozivamo da se priključite akciji i najmanjom donacijom.

Jeste li znali da je rak prostate po učestalosti 2. najčešći zloćudni tumor u Hrvatskoj ( dijeli 2. mjesto s rakom debelog crijeva i rektuma)?  

U 2010. g. od raka prostate u Hrvatskoj je oboljelo 1786 muškaraca što čini 16% ukupnog broja muškaraca oboljelih od raka. U istoj godini od raka prostate umrla su 723 muškarca, odnosno 2,82% od svih uzroka smrtnosti muškaraca u toj godini, a što rak prostate drži na visokom 7. mjestu svih uzroka smrtnosti.

Pojavnost raka prostate nije zabilježena prije 40. godine života. Nakon 50.godine života incidencija naglo raste, a pik pojavnosti je dob od 70 do 74 godine gdje se bilježi preko 400 novodijagnosticiranih slučajeva raka prostate na godinu.

Donirajte!

Malom donacijom, podržite financiranje istraživanja lijeka raka prostate, a vožnja će se održati u nedjelju 25.09.2016. u Zagrebu na starim Vespama.

Zašto da doniram?

Odgovor je jednostavan, cilj 2016 Distinguished Gentleman’s Ride je sakupiti 5 milijuna USD kako bi se financiralo istraživanje lijeka raka prostate. 

Stoga, s jednom kavom manje, pomažete da pronađemo lijek protiv raka prostate.

DGR_POSTER_2016