STIL ODIJEVANJA Deset navika koje njeguje svaki gentleman sa stilom

Tajna dobro odjevenog muškarca, gentlemana je upravo u poznavanju svog stila, njegovanju istoga i nekoliko navika kojih se drži. Isto tako proces odijevanja nikako ne smije postati komplicirani proces koji će vas znatno umoriti svakog jutra. Osim što izgledamo dobro bitno je da se i osjećamo dobro u odabranim krpicama. A kad se osjećamo dobro imamo garanciju i da izgledamo dobro.

Gentleman planira unaprijed

Ovom jednostavnom navikom možete uštedjeti mnogo sati godišnje. Zvuči malo, ali je puno. Planirajte unaprijed što ćete obući slijedećeg jutra. Umjesto gubljenja vremena oko odluke što obući taj dan, provedite vrijeme uz doručak s obitelji ili jednostavno krenite ranije na posao kako bi izbjegli jutarnju gužvu.

Gentleman se ne boji riskirati

Kako bi se istaknuo u društvu gentleman mora ponekad napraviti pokoji rizik s osobnim stilom. Stoga ne bojte se ponekad potpuno promijeniti stil odijevanja bez obzira što će vam možda taj stil pokupiti negativne kritike. To je najbolji način da ustanovite što vam najbolje odgovara.

Gentlemanu je ugodno kad se ističe

Kad već riskirate sa stilom, svaki dobro odjeven muškarac mora prihvatiti činjenicu da će se istaknuti u gomili. Na kraju krajeva biti istaknut mu je sasvim ugodan i normalna položaj u društvu. Višak pažnje usmjerite na sebe, odnosno na vlastito napredovanje.

Gentleman poznaje razliku između stila i mode

Stil je stvar osobnog izbora, bezvremenski je i ne mijenja se s godišnjim dobima ili sezonama. Moda je s druge strane kratkog vijeka, privremena te varira od sezone do sezone. Danas je in sutra je out. Pratiti modu može biti financijski jako skupo, njegovati vlastiti stil za razliku može biti svima prihvatljiv.

Gentleman njeguje jednostavan pristup

Jednostavan, a značajan pristup. Jednostavnost je u suštini i najbolji način za postizanje dobrog stila. Ona se može postići njegovanjem neutralnih boja, ujednačenog izgleda ili jednostavno baziranjem stila odijevanja na nečemu što je vremenski postojano.

Gentleman poznaje osnove svog stila

Većina odjeće završi u ormaru i godinama se ne dira. Naime, da bi izbjegli taj scenarij i uštedjeli vrijeme te naposljetku novac, investirajte u osnovni stil kojeg nadograđujete. Postoje odjevni predmeti koji su prilično neutralni i koji će pristajati uz raznu odjeću.

Gentleman ne promišlja već promišljeno

Drugim riječima vjerujte instinktu. Svaki puta kad propitujete odluku za odabranom odjećom za taj dan krenuti će sumnje u vlastitu odluku. Stoga ono što vam instinkt nametne kao dobar izbor, uzmite i obucite.

Gentleman zna što mu pristaje

Ne pristaje svaki tip odjeće i stila uz svaki oblik tijela. Neka odjeća vas može učiniti debljim, mršavijim, drugačijim nego što jeste. Bez obzira što je neki modni dodatak izuzetno popularan i “moraš ga imati” ako vam ne pristaje ne uzimajte ga. Držite se svog stila.

Gentleman se ne zamara modnim brendovima

Nije bitno koliko odjevni predmet košta i čije ime nosi. Na kraju krajeva vaš stil ne ovisi o tome da morate imate precijenjeno Boss odijelo, ako vam Varteksovo odijelo jeftinijeg cjenovnog ranga bolje pristaje i puno je udobnije. Bitno je da ste drugima, a prije svega sebi, oku ugodni.

Gentleman ne sakuplja odjeću u ormaru

Ako nešto više ne nosite ili je dio stila koji ste izbacili iz upotrebe, riješite se tih komada odjeće. Samo će vam smetati te zauzimati prostor. Prodajte, poklonite ili dajte u humanitarne svrhe.

Na kraju krajeva sve se svodi na to da vjerujete sami sebi i odlukama koje donosite, vjerujete svojem instinktu i da se ugodno osjećate u odabranom stilu odijevanja.