Istaknite se u gomili 5/7: Humor

Nije nužno da ste stand-up komičar, naprotiv, neki od njih i nisu toliko zabavni i uspješni koliko se smatraju. Kod humora, a ponajviše pri nekom javnom izlaganju ili govoru neka gore situacije od one u kojoj nikako ne možete pridobiti smijeh publike.

Ovdje govorimo o suptilnom i nazovimo ga nježnom humoru. Recimo humor ili pošalica ili kako je god nazvali, a koji će razbiti neku napetu situaciju. Primjerice, nalazite se na nekom poslovnom sastanku oko nekog projekta i obje strane su zapele oko budžeta. Dosadašnja suradnja je odlična, ekipa koja sudjeluje međusobno je upoznata, ali kad se radi o budžetu određenog projekta napetost je porasla.

Tu nastupate vi sa istančanim, suptilnim i ugodnim smislom za humor u kojem na jedan zabavan način smirujete napetost, tenzije i na trenutak razveselite obje strane kod pregovora. Humor je u ovoj ulozi kao svojevrsno ljepilo koje će povezati obje strane i lakše će doći do zajedničkog dogovora. Bit ovog humora je da se strane povežu, da se prisjete da surađuju zajedno i da pokušaju zajedno donijeti odluku koja će biti svima u korist.

Humor naravno može biti i kontraproduktivan ako se koristi u određenim situacijama kada ista je napeta, ali daleko od onoga da humor može riješiti napetost. Možda tu pomogne fizički kontakt.