Istaknite se u gomili 5/7: Humor

Nije nužno da ste stand-up komičar, naprotiv, neki od njih i nisu toliko zabavni i uspješni koliko se smatraju. Kod humora, a ponajviše pri nekom javnom izlaganju ili govoru neka gore situacije od one u kojoj nikako ne možete pridobiti smijeh publike.

Ovdje govorimo o suptilnom i nazovimo ga nježnom humoru. Recimo humor ili pošalica ili kako je god nazvali, a koji će razbiti neku napetu situaciju. Primjerice, nalazite se na nekom poslovnom sastanku oko nekog projekta i obje strane su zapele oko budžeta. Dosadašnja suradnja je odlična, ekipa koja sudjeluje međusobno je upoznata, ali kad se radi o budžetu određenog projekta napetost je porasla.

Tu nastupate vi sa istančanim, suptilnim i ugodnim smislom za humor u kojem na jedan zabavan način smirujete napetost, tenzije i na trenutak razveselite obje strane kod pregovora. Humor je u ovoj ulozi kao svojevrsno ljepilo koje će povezati obje strane i lakše će doći do zajedničkog dogovora. Bit ovog humora je da se strane povežu, da se prisjete da surađuju zajedno i da pokušaju zajedno donijeti odluku koja će biti svima u korist.

Humor naravno može biti i kontraproduktivan ako se koristi u određenim situacijama kada ista je napeta, ali daleko od onoga da humor može riješiti napetost. Možda tu pomogne fizički kontakt.

Još od Gentleman.hr

Nego, gospodo, kako ono izgleda vinograd vašeg prijatelja?

Ovo je Geyserville vinograd i smješten je na preko 24 tisuće kvadratnih metara...
Pročitajte više o priči