Volvo XC90 Excellence luksuz koji ne pita za cijenu

Volvo je pojam luksuza u autoindustriji digao na novi nivo. Ljestvica je nadalje postavljena prilično visoko, a s visokom pozicijom ljestvice naravno dolazi i visoka cijena. Volvo XC90 Excellence ekstremno je opremljen, ali prati ga i ekstremno visoka cijena od 105 895 dolara. Standardna inačica modela XC90 base model koji dolazi s osnovnim paketom jeftiniji je za punih 60 000 dolara, dakle cijena mu je 44 945 dolara.

S ovom cijenom Volvo XC90 Excellence ne samo da je najskuplji model proizašao iz ove tvornice, on je ujedno i najskuplji SUV (gradski terenac) trenutno na tržištu.

Za tu cijenu kupac očekuje i luksuznu opremljenost. Na sreću XC90 Excellence neće nikoga razočarati, osim ostatka svite luksuznih vozila koji u odnosu na njega izgledaju prilično prosječno, odnosno standardno.

Dizajneri su naime izbacili drugi i treći red sjedala, te su umjesto toga ostavili dva sjedala koja po potrebi mogu biti grijana ili hlađena zrakom. Spomenimo da su sjedala opremljena sustavom za masažu te se mogu spustiti u ležeći položaj.

Dakle, ovo prilično masivno veliko vozilo namijenjeno je za luksuzni prijevoz najviše 4 putnika. Putnici na zadnjim sjedalima također imaju svaki po jedan sklopljivi stol te TV ekran. Ne zaboravimo spomenuti frižider s kristalnim čašama za šampanjac.

Interijer je obučen u kvalitetnu Nappa kožu te open-pore drvo (drvo na kojem se vide pore, godovi i sva struktura drva ali opet ima onaj glatki, fini završetak).

A za luksuzni atmosferu brine se Bowers&Wilkins audio sustav s 20 zvučnika.

Na prvi pogled možemo primijetiti i neko pretjerivanje u luksuzu, ako je to moguće, ali svakako moramo dati svo dužno poštovanje Volvu je je sa svojim XC90 Excellense ljestvicu luksuza postavio izuzetno visoko. Imajmo na umu da se rado o ukusnom i korisnom luksuzu koji ni u kom trenutku ne asocira na kić.

Za kraj pak spomenimo zanimljivu činjenicu da je ovaj luksuzni gradski terenac prvenstveno rađen za kinesko tržište, dok je u planu i limitirana serija za američko tržište.