LEICA SOFORT Instant fotoaparat koji spaja kvalitetu brenda i današnju bezbrižnost fotografiranja

Instant fotoaparat i Leica dva su pojma koji se rijetko susreću u jednoj rečenici. Tako je barem bilo dosad.

Uzimajući u obzir Leicu kao pojam kvalitete u fotografskoj industriji te današnje trendove poput instant i retro fotografije, takozvana instafotka, Leica Sofort doista ima svijetlu i uspješnu budućnost pred sobom.

Fotoaparat je to koji kombinira instant fotografiju, praktičnost trenutnog ispisa fotografije te stil i vrhunsku kvalitetu, a koji su svojevrsni zaštitni znak ovog brenda.

Dimenzije fotografija od 6,2 × 4,6 centimetara idealni je format za dobro staro analogno, odnosno opipljivo dijeljenje fotografija, dok s druge fotoaparat nudi cijeli spektar predefiniranih automatskih programa koji omogućuju klasičnu point-and-shoot kreativnost današnjih brzopoteznih fotografa.

Jednim klikom, bez nekog pretjeranog razmišljanja, tako možete raditi krasne fotografije sportskih događaja, pejzaža, portreta. Tu je naravno i neizostavni selfie modus kao i mnogo drugih predefiniranih programa za fotografiranje primjerice romantične večere uz svijeće.

Naravno, Leica ne bi bila Leica da osim automatskih postavki nije omogućila korisniku i ručno podešavanje odnosno kontrolu fokusa, bljeskalice kao i vrijednosti ekspozicije (brzina zatvarača i blende).

Ugrađena Litij-ionska baterija s jednim punjenjem dostatna jer za kreiranje do 100 fotografija.

Ne zaboravimo da je ovo analogni fotoaparat te za razliku od, primjerice vašeg mobitela, isti zahtjeva i posebni film odnosno medij na koji će se spremati i štampati vaša umjetnička djela.

Nabavka istih je u većini slučajeva današnjem kreativcu “nepotrebno zamaranje” pa ćete tako uz fotoaparat dobiti i dva paketa filma – jedan za fotografiju u boji, a drugi za crno bijelu.

Od tehničkih specifikacija spomenimo još otvor blende koji iznosi f/12,7, žarišnu duljinu od 60 mm, te brzinu zatvarača od 1/8 do 1/400 sekundi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.