Volim te i kad to gentlemanski reći

ljubav veza
Foto: 123RF

“Te tri slatke riječi, ja te volim” početak su općepoznatog šlagera iz 1971. godine, kojim je Kićo Slabinac stekao slavu. No, kad “volim te” treba ozbiljno reći osobi koju zaista i voliš, ne ispadne to uvijek tako pjevno i jednostavno kao kod Kiće. Sastavljen prema iskustvu nekolicine gentlemana, donosimo popis idealnih i malo manje idealnih trenutaka za izreći ove slatke riječi.

Kada reći “volim te”

Nije baš da se to broji, no ipak, kažu da je općeprihvatljivo reći “volim te” između tri do šest mjeseci veze. Neke osobe se zaljubljuju i odljubljuju češće nego što se mijenjaju plahte, s druge strane tu su osobe kojima treba cijelo jedno desetljeće da uopće priznaju da osjećaju barem naklonost prema nekoj osobi. Zato je nije u redu generalizirati. Najbolje je da se sami zapitate nakon nekoliko mjeseci što zaista osjećate prema osobi s kojom se viđate. Osjećate li zaista ljubav ili je u pitanju još uvijek samo zaljubljenost i požuda. A to ćete znati kad počnete voljeti i tuđe mane.

Nikad nemojte reći “volim te” samo zato što je to ona rekla

Hm, ovo je “tricky” situacija. Nakon što izjavi ljubav, nitko ne voli čuti odgovor poput “volim provoditi vrijeme s tobom” ili “hvala”. No, ipak reći “volim te” samo zato što je to rekla druga strana, nije dobar početak. Osim toga, ukoliko to kažete tek toliko da kažete, druga osoba će to osjetiti. Ionako ćete biti u nevolji, pa bolje onda biti iskren.

Izbjegavajte velike geste

Koliko god smatrali da su žene ovisne o romantici, život ipak nije holivudski film. Bez obzira koliko puta ona gledala Zgodnu ženu, nije to scenarij koji ona želi. “Volim te” je intiman čin, pa onda to tako i recite.

Ni slučajno izgovoriti pod utjecajem alkohola

Nakon što se inhibicija ugasi nakon tri duple tekile, definitivno ćete imati dovoljno hrabrosti da pod njenim prozorom urlate “volim te”. Međutim, želite li poslije slušati kako ste bili pijani i niste mislili ozbiljno?! Ili možda jeste, ali nije to bio način. Ili možda …recite to trijezni.

Niti nakon seksa

Nakon vrlo intimnog čina nekako se čini logičnim da intimno podijelite i svoje osjećaje. No, osjećate li zaista ljubav u tom trenutku? Ovo je zapravo vrlo slična situacija kao i kod pijanstva. Ponavljamo, recite to trijezni.