Savjeti za šišanje tijekom izolacije za hrabre frajere

šišanje
Foto: 123RF

Lagano smo se počeli privikavati na novi način života koji smo bili prisiljeni usvojiti zbog uvedenih mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusa. Zatim je uslijedio jedan pogled u ogledalo i šok kada smo shvatili da je odavno prošlo vrijeme za šišanje te da je upitno kada ćemo ponovno moći sjesti u frizerski stolac i prepustiti se u ruke profesionalcu.

Nadamo se da vam nije palo na pamet potražiti frizera koji u ova vremena dolazi u kuće, jer i sami znate koliko je ta ideja opasna i neodgovorna. Pridržavanje propisanih mjera o sprječavanju širenja zaraze koronavirusa i čuvanje kolektivnog zdravlja svakako je važnije od toga kako trenutno izgledate.

Ako ste među onim sretnicima kojima je netko od ukućana frizer, moramo priznati da smo više no ikad ljubomorni na vas. Međutim, ako spadate u drugu skupinu, vrijeme je da brigu o frizuri uzmete u vlastite ruke.

Prije no što odlučite posegnuti za škarama ili mašinicom, razmislite o puštanju kose. Realno, ako većinu vremena provodite u kući, možda ne bi bilo loše da privremeno odustanete od šišanja i vidite kako vam stoji dulja kosa.

Foto: 123RF

Ako vam se ta ideja ne sviđa ili pak svakodnevno idete na posao i jednostavno se morate dovesti u red, pripremili smo nekoliko savjeta kako da sami sebe ošišate. Naravno, bilo bi idealno kada bi vam u tome pomogla partnerica ili netko od ukućana. Ipak, ako živite sami nije smak svijeta jer uz malo spretnosti možete ukrotiti svoju kosu.

Šišanje kod kuće

Tehnika šišanja kod kuće ovisi o tome kakvu inače frizuru imate. Ako ste jedan od onih koji voli kosu skraćenu na minimum, onda vam neće biti teško održavati svoju frizuru tijekom izolacije. Uzmite mašinicu u ruke, odaberite nastavak željene duljine i bacite se na posao. Ako pak prvi put ovo sami radite, onda savjetujemo da odaberete dulji nastavak, kako ne biste previše skratili kosu.

Želite li nešto dulju frizuru, onda su vam, osim mašinice, potrebne kvalitetne škare, ali i metla kojom ćete kasnije s poda maknuti ostatke ošišane kose. I naravno, najobičniji češalj!

Foto: 123RF

Važno je znati da su frizerske škare znatno oštrije od onih koje se inače koriste u kućanstvu, stoga bi najbolje bilo kada biste u nekoj od online trgovina naručili škare za profesionalce. Naravno, pazite kako ćete njima baratati jer se možete ozlijediti, iako izgledaju bezazleno.

Ako ćete se sami šišati, okružite se ogledalima kako biste imali dobar pogled na svaku stranu glave. Za početak, odite na YouTube i potražite neki od mnogobrojnih video tutoriala za šišanje, zatim pripremite potrebnu opremu, duboko udahnite i bacite se na posao.

Također, ako imate problema s time da vam se tresu ruke, savjetujemo da prije šišanja preskočite jutarnju kavu!

Ovo su neki od naših izbora:

 

 

Možda prvi put vaša frizura neće ispasti onako kako ste zamislili, no već drugi put uz malo prakse će biti bolje. Uostalom, to je kosa, narast će! I zapamtite, ova situacija neće vječno trajati, doći će ponovno dan kada će o vašem izgledu brinuti profesionalac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.