Gospodo, jeste li već rezervirali svoje vino Igra prijestolja

Nova, sedma sezona Igra prijestolja serijala na HBO kanale sjesti će negdje u srpnju ove godine. No, jeste li se pripremili za gledanje? Mislite da je prerano? Nije, nikad nije rano, jer kod ove pripreme, što je starije, to je bolje. No, postoji jedna otegotna okolnost, ne dostavljaju van SAD-a, ali nije problem jer još uvijek stignete preletjeti na drugi kraj svijeta, a što pravom fanu GoT nije nikakav problem (a možda nekome ovaj članak pobudi i malo poduzetničkog duha).

Naime, govorimo o nabavci posebne serije vina koju su kreirali vinski entuzijast te najbolji vinar 2011. godine Bob Cabral u kolaboraciji s Vintage Wine Estates, a koja simbolizira “snagu likova i teren njihovih kraljevstava”.

Inače Cabral je veliki ljubitelj serijala GoT, a ujedno i respektabilni vinar, tako nije bilo ni pomisli oko odustajanja od izazova da kreira posebnu seriju vina koje će uhvatiti svu kompleksnost ove drame.

No, vina također imaju i dobar pedigre. Vina su uzimana s najboljih vinograda te gdje su korištenje najfinije tehnike proizvode vina a za dobivanje nevjerojatnog bogatstva i teksture okusa.

Vi kao pravi fan serijala, ali i ljubitelj vina, možete tako pribaviti fini Chardonnay za nekih 20 dolara, isto tako i bogata crvena vina Red Blend (Syrah, Tempranillo i Petite Sirah), dok ćete za malo intenzivniji Cabernet Sauvignon (Napa Valley, berba 2014.) izdvojiti 50-ak dolara.