GOSPODA IZLAZE U STILU A Dropkick Murphys će se pobrinuti da to tako i bude

Bend koji ne treba osobito predstavljati, miljenici domaće publike, veliki irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys još jednom dolaze u Zagreb, 7. veljače 2017. godine, a nastupiti će u Tvornici kulture. Njihov treći nastup u Zagrebu, u samo 5 godina, dovoljno govori koliko su zavoljeli ove prostore i ovdašnju publiku, dok rasprodani koncerti jasno dokazuju njihov mitski status kod domaćih fanova.

Osnovani 1996. godine u Quincyu, pregrađu Bostona, prvih pet albuma izdaju za poznati nezavisni label Hellcat Records, a kako su oduvijek bili jedan od onih bendova koji nikad nisu koketirali s mainstreamom niti podilazili kritici, nakon razilaženja s Hellcat Recordsom osnivaju svoj label Born & Bred Records.

Uspješno kombinirajući tradicionalni irski folk i punk, u postavi Dropkick Murphysa, dok pjevaju o propaloj industriji, lučkom Bostonu, potlačenim radnicima, obitelji, prijateljstvu i ljubavi, ravnopravnu ulogu s basom i električnim gitarama imaju gajde, frula, violina i mandolina, tipično za celtic punk.

Kad je bend formiran, jedan od osnivača Ken Casey imao je jednostavan cilj, snimiti album koji će irsku glazbu dići na višu razinu i osvojiti svijet njenom zaraznom melodijom. Ljubitelji whiskeya i pive, Bruinsa, Celticsa, Red Soxa i svake vrste dobre zabave, glas radničke klase i malog čovjeka, samo zahvaljujući upornim radom, iskrenošću, energičnošću, znojnim i urnebesnim nastupima koje redovito naprave to su upravo i postigli jer su Dropkick Murphys trenutno jedan od najtraženijih bendova današnjice, s kojima je čak veliki Bruce Springsteen snimio pjesmu.

U siječnju sljedeće godine Dropkick Murphys kreću na veliku europsku turneju, na kojoj ih na vrhuncu popularnosti imamo priliku gledati 7.2.2017. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

dropkick_murphys_press

Kao predgrupa Dropkick Murphysima nastupit će njihovi prijatelji i sugrađani iz Bostona, hardcore punkeri Slapshot. Osnovani davne 1985. godine od strane članova jakih lokalnih bendova Terminally Ill, Negative FX, Last Rights, Decadence i DYS. Slapshot su beskompromisnim nastupima od osnutka postali jedan od najvažnijih čimbenika bostonske hardcore scene.