IDELANI LJETNI POKLON? Nema gospodina koji ne cijeni bačvicu dobrog whiskeyja

Specifičnost 80 Proof Blues Junior Amp pojačala je u tome što je izrađeno od drva bačava, u kojima je ležao Kentucky burbon. Dakle, nešto što je dosad proizvodilo viski, promijenilo je ulogu te počelo proizvoditi kvalitetan zvuk vaših gitarističkih sposobnosti. Naravno sami zvuk ovisi o vama i vašim mogućnostima, nema te bačve koja bi to popravila.

Uglavnom na pojačalu su vidljivi štambilji i oznake destilerije, a u Fenderu obećavaju da će pojačalo mirisati na viski kad se upali i postigne radnu temperaturu, drugim riječima kad budete svirali. Zar ima ičeg boljeg? Izgleda, miriši i zvuči kao viski.

Osim mirisa i izgleda, hrastova građa, dakle masiv, osigurava kvalitetan, bogat i čisti zvuk ovog jednokanalnog pojačala.

Naravno da kutija od hrastovih dasaka bačava u kojima je godinama ležao viski nisu jedine zaslužne za taj zvuk. Za to se još brinu i 12″ 8-ohm Jensen® P12Q zvučnik u kombinaciji s pojačalalama, tubama i to tri komada 12AX7 pretpojača te još dva komada EL84 tuba.

Snage je 14 wata, a kontrole su reverba, mastera, srednjeg, basa, treble, “Fat” switcha i glasnoće.

Uglavnom da se previše ne zamaramo tehničkim detaljima, ova kutija miriši, izgleda i zvuči fantastično.

Fender 80 Proof Blues Junior Amp, a kako je dakle i službeni naziv ovog pojačala, ima još i ručku za prenošenje od kože, mjedene gumbe za podešavanje zajedno sa kontrolnom pločom, i sve je to lijepo ukrašeno Fenderovim logotipima.

Naravno, radi se o limitiranoj seriji od točno 80 komada po cijeni od 1999 dolara, stoga ako već nije kasno, a uvjereni ste da ga trebate imati, požurite.

Fender 80 Proof Blues Junior Amp