VALJDA JE BRŽI OD PAPAMOBILA Papa Franjo dobio novi Lamborghini

Foto: Automobili Lamborghini
Papa Franjo je skroman čovjek kojem ne treba puno. Njegovo vođenje katoličke crkve do sada je bilo obilježeno sklonošću štednji crkvenog novca i odricanju od raskoši u kojima su uživali njegovi prethodnici.

To uključuje i automobile koje je vozio, kao što su sasvim obični Fiati ili Fordovi, koji su samo malo prerađeni zbog sigurnosti.

No, ovih je dana Lamborghini nakratko izazvao pomutnju u papinskoj garaži dodavši voznom parku Svetog Oca Huracan vrijedan 225.000 dolara.

Foto: Automobili Lamborghini

Predsjednik uprave tvrtke Automobili Lamborghini Stefano Domenicali predstavio je Papi automobil na posebnoj svečanosti održanoj u Vatikanu, uz pratnju članova uprave Lamborghinija i dvojice tehničara koji su radili na izradi automobila.

Ali opet – možete li zamisliti papu u Lamborghiniju? Nekako mu više pristaje Ford Focus. Zato će ovaj posebno izrađeni bijelo-zlatni Huracan otići u dobrotvorne svrhe, navodi se u priopćenju proizvođača luksuznih automobila.

Foto: Automobili Lamborghini

Automobil će biti ponuđen na aukciji kuće RM Sotheby’s 12. svibnja 2018. godine, a sva sredstva će ići direktno Svetom Ocu, koji je odlučio da će ih dodijeliti Papinskoj Zakladi Aid to Chiesa Che Soffre (Pomoć Crkvi u potrebi), Zajednici pape Ivana XXIII., GICAM-u na čelu s dr. Marcom Lanzettom (kirurg specijaliziran za operacije šake) i “Amici per il Centrafrica” ​​(Prijatelji srednje Afrike).

To znači da će u svibnju iduće godine netko drugi imati priliku kupiti i voziti potpisani Lamborghini Huracan pape Franje.

A nama preostaje samo da počnemo moliti, jer toliki novac do svibnja nikako ne možemo uštedjeti.

Foto: Automobili Lamborghini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.