MEHMET DORUK ERDEM Turski konceptualac koji BMW vidi nekim drugim očima

Njegova dva posljednja konceptualna modela za BMW motore kao da nisu namijenjena ovom planetu i ovom vremenu. No, s druge strane inspiraciju i ideju pronalazi u upravo u prirodi (i filmovima iz ovog svijeta i vremena), a koju sve više zanemarujemo.

BMW Titan

BMW Titan je koncept motorkotača koji postiže brzine i do 605 kilometar na sat. Inspiraciju i aerodinamička svojstva za ovu zvijer Erdem pronalazi u hidro dinamici morskih pasa, a čiji je rezultat u potpunosti zatvoreni prednji dio. Kontrolni uređaji su smješteni na način da vozaču pružaju maksimalno iskustvo a idu do te mjere da vozač ima kontrolu suspenzije ovjesa, radne temperature pojedinih dijelova motora te stanja sustava za hlađenje.

Jurilicu pokreče turbo motor koji je sa zadnjim kotačem povezan posebnom pomičnom i zatvorenom vilicom.

bmw-titan-concept-motorcycle-02

bmw-titan-concept-motorcycle-03

bmw-titan-concept-motorcycle-011

BMW Radical

Noviji koncept BMW Radical je samo nastavak ideje o tome kako će motori izgledati u bližoj budućnosti. Radical je nešto otvoreniji i pružati će iskustvo gradske vožnje kakvo dosad niste imali, barem je to ideja.

Motor kao da je inspiriran filmom TRON: Legacy, a nit vodilja, odnosno riječ vodilja, pojam koja je vodila dizajnera u njegovom naumu je – monolit. Stoga kratica BMW će u skoroj budućnosti predstavljati Big Monolithic Warrior.

bmw-radical-motorcycle-concept-11

bmw-radical-motorcycle-concept-21

bmw-radical-motorcycle-concept-32

Više ovakvih konceptualnih radova koji probijaju i pobijaju granice vremena prostora i dizajna provjerite na njegovom Behance profilu.