ZDRAVA BRADA Kako se u tri jednostavna koraka riješiti prhuti iz brade

STILOVI BRADE Donosimo vam 32 ideje za vašu bradu i polaznu točku za prateći stil

Prhut u bradi je nešto što je većina nas koji nosimo brade proživjela najmanje jednom u životu. Prhut može nastati zbog raznih razloga. To može biti promjena sapuna ili šampona kojeg koristimo za bradu, također korištenje preparata za njegu brade koji nisu baš kvalitetni. Prhuti također mogu pogodovati promjene u načinu življenja, zatim vanjskoj temperaturi i vremenu. Razloga je puno.

Uglavnom do prhuti dolazi zbog isušivanja brade odnosno kože te slabijeg hranjenja što pak dovodi do ruljenja površine kože. No, mjesta panici nema i vrlo je vjerojatno to znak da moramo uvesti neke promjene u naš dnevni grooming brade.

Ukoliko se ne radi o nekom ozbiljnijem zdravstvenom problemu, prhuti iz brade se možemo riješiti ako slijedimo slijedeća tri jednostavna koraka.

Korak 1: Tretirajte prhut sredstvom protiv prhuti

U ovoj situaciji možete koristiti kvalitetniji šampon protiv prhuti, a koji koristite i za kosu, recimo T-Gel od Neutrogene. Isto tako Mister Beardwash ima u svom asortimanu razne proizvode za regeneraciju dlaka te njegu vaše brade. Spomenimo da sredstva protiv prhuti ne koristite često, odnosno koristite ih isto kao i u normalnim uvjetima, a to je oko dva puta tjedno. Budite strpljivi i dajte vremena da prhut prođe.

Korak 2: Promijenite sapun, šampon

Ako već koristite neki šampon i sapun za bradu onda je možda upravo on razloga prhuti u vašoj bradi. Pokušajte promijeniti s nekim drugim šamponom i pratiti što se događa. Ne mora značiti da sadašnje sredstvo koje koristite je loše ili nekvalitetno, već jednostavno vaša koža, vaša brada nisu baš najsretniji s tim sredstvom. Danas već postoji jako puno sredstava za pranje i njegu brade, odaberite ono koje vam najviše odgovara i naravno odaberite ono koje je 100% prirodno.

Korak 3: Ulje, ulje i ulje

Mnogi muškarci ovo zaboravljaju. Ulje za bradu ne samo da će bradi dati prijeko potrebnu hidrataciju, ono također, a ovisno o sastavu, hrani, njeguje i štiti površinu kože ispod brade. Ulja koja su na prirodnoj bazi mogu biti iznimno korisna za vašu bradu i kožu. Jednom do dva puta dnevno i to svega po par kapi ulja nanesenih na bradu osigurati će vam zdravu bradu s kojom ćete se ponositi.

A kako su nam Movember i Decembeard vrlo blizu, a natječaj za Najbradu da ni ne spominjemo, vrijeme je da svom brku i bradi pružite potrebnu pažnju.