RAZLOGA JE PUNO Puštanjem brade pomognite skrenuti pozornost na česta nasilja u obiteljima

razlozi za puštanje brade

Postoje različiti razlozi zašto biste puštali bradu. Zbog mačizma, zbog ponosa na svoje dlake, zbog ljepote, zbog nagrade za Najbolji brk i bradu godine ili možda baš u inat svima. Zanimljiv razlog za puštanje brade našao je australski nogometaš Jimmy Bartel. Kako prenose inozemni mediji, njegova “izvan kontrole” brada nije stvar modnog trenda, već nečeg puno plemenitijeg. Puštajući bradu, ovaj novopečeni otac, želi skrenuti pažnju na problem nasilja u obitelji.

Bez brade tek nakon finala

Bartel je odlučio da neće brijati bradu tijekom cijele sezone u 2016., tek nakon odigranih finala. Ovim činom uključio se u akciju “Face Up to DV“, prikupljanja sredstava za Luke Batty zakladu i Betany, organizacije koje pružaju pomoć i podršku žrtvama obiteljskog nasilja. Milijuni ljudi ove će sezone gledati kako igra njegov klub. Kada vide tog jednog igrača kako, svojom dugom i raščupanom bradom, strši nasred igrališta, pitat će se zašto. Upravo na taj način Bartel želi skrenuti pažnju na problem kakav je i sam imao u djetinjstvu.

Osobno iskustvo kao motivacija

Bartel, njegova sestra i majka bili su žrtve nasilnog oca. Osim što ga je vlastito iskustvo potaknulo da se uključi u akciju, nažalost zbog takvog iskustva zna i koliko je teško izvući se iz takve situacije. Ljudi se pitaju zašto žene ostaju u takvim odnosima, ne razumijevajući pozadinu priče. Nakon, što žene skupe hrabrost i donesu odluku, nažalost nemaju dovoljno novaca da bi otišle, niti imaju kamo otići. I zato su organizacije koje ih mogu poduprijeti od presudne važnosti.

Bez obzira na motiv, zanimljiv je ovo način da se osvijesti problematika u društvu, a ne zahtjeva previše angažmana. Sigurni smo da će akcija polučiti uspjeh i da će sredstva biti prikupljena. Drugim riječima, da će na kraju i organizacijama “šaka biti puna brade”, te da će nastaviti i proširiti svoj rad. Što mislite, može li vaša brada nekome pomoći?