Navodno su brade pune fekalije i prljavije od samih WC školjaka, opet kažu studije

I kažu tako mediji čije postojanje je doista upitno da dolaze svijetli dani za proizvođače opreme za brijanje, jer eto istraživanja su otkrila da su brade pune bakterija i kakica, a kako i sami naslov kaže neke brade su prljavije od WC školjaka.

Naime, pazite sad, u bradi su pronađene (opet) čestice kakice!

Znamo, i pisali smo već o tome, doista su se znanstvenici te studije mogli konzultirati čak i s ovim portalom. Osim toga čestice kakice su pronađene skoro na svemu što nas okružuje – četkice za zube, praktički svemu što je u kupaonici ili wc-u, pa i u onoj svetoj vodici koju mnogi bez imalo razmišljanja nanose na lice prilikom ulaska u crkvu.

Iako su moje obje WC školjke u stanu, a koje se redovito čiste, relativno čiste, naravno da su pune bakterije. Ista je priča i s mojom bradom, redovito pranje, svakih nekoliko dana, te češljanje i nanošenje ulja i balzama čini moju bradu čistom, ali bez obzira na sve i dalje se u njoj nalaze bakterije.

No, to su korisne bakterije, to je jedna mikroflora koja mi više pomaže zdravlju nego šteti, a kako se spominje.

Spomenuti KOAT 7 (pretpostavljamo lokalna TV kuća iz Novog Meksika) tako spominje znanstvenike i bradate dobrovoljce koji su uzimali, davali obrise brada, a koji su  došli do tih šokantnih zaključaka.

“Obično nisam čovjek koji se iznenađuje, no ovaj sam puta ostao iznenađen” izjava je, kako se navodi, jednog, možda čak i vodećeg znanstvenika ovog istraživanja.

Kažu tako da je količina bakterija u nekim bradama bila sasvim normalna, u nekim pak je bradama pronađena količina bakterija koja može biti opasna po život.

Stoga ako ste se odlučili za kulturu brade savjetuju redovito pranje i održavanje kako bi ista bila čista.

Dragi bradonje, bombardirani smo ovakvim pamfletima sa svih strana te smo o bakterijama u bradama već pisali i spominjali druge studije (da, množina) koje tvrde upravo suprotno, a to je da su brade i njezine bakterije pogodne i blagonaklone spram zdravlja nositelja.

Kao paralelu odnosno apsolutnu nebitnost studije spomenimo samo činjenicu da ako ne perete vlastitu guzicu (pardon na rječniku) tjednima ili mjesecima nakupit će se također količina bakterija koja će biti opasna po zdravlje koliko nositelja te guzice toliko i okolnog življenja – no za taj dio nam studija ne treba, to znamo.

Takve su studije, takve pompozne vijesti, dakle, kako bi rekao jedan svima poznati predsjednik “fake news”. No žalosno je što se usprkos tome pronađe velika masa ljudi koja će takvim lažnim vijestima slijepo vjerovati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.