ŠTO ŽENE NE ZNAJU O MUŠKARCIMA (1/4): Žudimo za komplimentima

Postoji jedno staro pravilo prilikom flertovanja i osvajanje dame: ako je djevojka lijepa ne očekujte da bude impresionirana ako joj kažete da je lijepa. Ljudi joj taj kompliment daje vjerojatno još iz vremena kad je bila u pubertetu tako da takve komplimente, gospodo draga, ona ni ne registrira, smatra ih vjerojatno samo šumom u komunikaciji.

S druge strane većini muškaraca rijetko tko, ili nitko, ne govori da su lijepi, ili barem privlačni. Naime, podrazumijeva se da naše (muške) vrijednosti proizlaze isključivo iz naših uspjeha i karijera, a ne na osnovu našeg izgleda. Postoji čak i cijela kulturološka norma da smo mi ti koji tražimo i koji želimo, a ne da smo mi ti koji smo traženi ili željeni. Mi smo ‘progonitelj’, a ne ‘progonjeni’ mi smo ti koji tražimo ispoljavanje naših želja, a ne da smo mi ta poželjna roba.

Stoga dame, djevojke, gospođe, majke, kraljice, što go da jeste, recite ponekad svom dragom, svom gospodinu, svojoj simpatiji da je lijep, da je poželjan, da je privlačan i imat ćete njegovu punu i potpunu pažnju.

Na kraju krajeva vjerojatno ćete biti i prva osoba koja će mu to reći.

Nikako ne pretpostavljajte da privlačan muškarac zna da je privlačan i lijep, osim, naravno, ako je narcisoidan.

Uljepšajte mu dan, da on, naposljetku, uljepša i vaš.