Zašto nam je uopće važno da i ove godine obilježavamo Odrezak i felacio dan? Da budemo pametniji.

Nakon što je prozvan neslužbenim "Valentinovim za muškarce", Odrezak i felacio dan imati će svoj povratak i 2018. godine.

Odrezak i felacio dan neupitna je “godišnja poslastica za muškarce”, a koja se slavi točno mjesec dana nakon 14. veljače, poznatijeg kao Valentinovo.

Iako je ovaj pomalo satirični praznik vrlo brzo postaje opće prihvaćen, ponajviše na internetu, mnogi su ovu manifestaciju opisali kao antifeminističku i seksističku unatoč tome što je praznik privukao pozornost poznatijih osoba poput Christine Aguilerae i Peter Andrea koji su poticali ljude, nadamo se samo verbalno, da obilježavaju ovaj dan. Njihove su namjere dakako humanitarne, jer je ovo još jedan izmišljeni dan u kojem muškarac uživa i razmišlja o doniranju u fond za borbu protiv raka dojke.

Kulturno i religiozno značenje

Naravno ne samog obilježavanja dana, već pojma felacio, kao jednu od glavnih aktivnosti tog dana.

Naime, davno, Car Galijen je prvi osmislio izraz fellatio “lesbiari” misleći pritom na žene s otoka Lesbosa, a koje su bile začetnice prakse korištenja usnica za davanje seksualnog zadovoljstva.

Drevna Indijska Kama Sutra, koja datira iz prvog stoljeća nove ere pak kod opisivanja oralnog seksa puno detalja usmjerava samom felaciju, dok tek kratko spominje kunilingus.

Međutim, prema Kama Sutri, felacio je prije svega karakterističan za eunuhe (ili, prema drugim prijevodima, ženstvenih homoseksualaca) koji koriste usta kao zamjenu za ženske genitalije.

Današnji stavovi prema oralnom seksu kak idu od samog gnjeva i neprihvaćanj pa sve do do božanskog poštovanja.

U antičkom Rimu, felacio je bio tabu, dok je u kineskom taoizmu, kunilingus poštovan kao duhovno ispunjavajući postupak za koji se vjeruje da povećava dugovječnost.

U modernoj zapadnoj kulturi, oralni seks široko se prakticira među adolescentima i odraslima.

U drevnoj Grčkoj i modernom Japanu felacio se naziva “igranjem flaute”. Zanimljivo, kod nas “sviranje frulice” ima nekoliko sasvim drugačijih značenja.

Kama Sutra ima i jedno poglavlje o auparishtaka (ili oparishtaka), što u prijevodu znači “kongresu ustiju”.

https://youtu.be/kl4q9JjRmBI

Što je Odrezak i felacio dan?

Mnogo je spekulacija o tome kako je nastao Steak and Blowjob Day, no mnogi “službeni” izvori tvrde da je sve nastalo kada je DJ na jednom radiju Tom Birdsey izašao u eter s ovom idejom tijekom njegovog WFNX showa u Bostonu u saveznoj državi Massachusetts.

Službena pak web stranica naglašava kako muškarci iscrpno svake godine rade na zadovoljstvu svojih ljubavnica na Valentinovo, a zbog svoje neupitne predanosti, Odrezak i felacio dan predstavlja idealnu priliku da se sva ta ljubaznost, ljubav i predanost prema svojim damama vrati i njima”.

Ovaj dan ima i svoju humanitarnu komponentu. Obilježavanje ovog dana jedan je od načina širenja svijest i prikupljanja sredstavaa za dobrotvorne organizacije, kao što je Coppafeel, u svojoj borbi protiv raka dojki.

Time smo ujedno i odgovorili na pitanje zašto iz naslova, a sada da objasnimo i kako.

Vaša bolja polovica vama pripremi fini, slasni odrezak, a kao desert dobivate jednu porciju oralnog zadovoljstva.

Što po svoj prilici može završiti jednim vrućim i napaljenim ostatkom dana.

Win-win situacija, dame i gospodo.

https://youtu.be/e_iXk3foHx8

Osim toga ovim se danom ujedno širi i gospodska srdžba usmjerena prema dodatnoj komercijalizaciji, poznate marketinško prodajne franšize, Valentinova.