PIVO JE ZAKON jer pivo nas čini sretnijima, osjećajnijima te seksualno privlačnijima

Prvo što moramo učiniti je dignuti krigle, pinte i ostale čaše te nazdraviti za švicarske znanstvenike koji su sproveli jedno vrlo zanimljivo, edukativno i naposljetku ukusno istraživanje, te dokazali, naravno, znanstveno, ono čemu se svaki ljubitelj piva i tajno nadao. Dakle pivo je zakon!

Naime, uživanje u pivu čini nas sretnijima, manje inhibiranima, odnosno suzdržanima, dakle otvoreniji smo, što pak dovodi do toga da smo prijateljski raspoloženi, te ono što je ipak najbitnije, pripadnicama nježnijeg i ljepšeg spola smo više seksi! Da, ne samo da su one nama ljepše sa svakom ispijenom kriglom, već smo i mi njima.

Ali to nije sve!

Jedna čaša pive pomaže ljudima da lakše primijete sretna i nasmijana lica, dakle uključuje se svojevrsni smile shutter u našem mozgu, a što posljedično dovodi do toga da izražavamo veću želju za pozitivnim emotivnim situacijama. Mišljenje je to vodećeg znanstvenika u spomenutom švicarskom timu, Matthiasa Liechtia, koji je ujedno i voditelj psihofarmatoloških istraživanja na Sveučilišnoj bolnici u Bazelu.

Ljubitelji piva su sretniji, društveniji i osjećajniji

Za ovo su istraživanje okupili grupu od 30 muškaraca i 30 žena koje su nasumično podijelili na dvije grupe. Jednu su grupu, ponudeći im pivo, doveli do stanja u kojem su imali 0,4 promila alkohola u krvi, što je u legalnoj granici, dok su drugoj grupi ponudili bezalkoholno pivo.

Prije i nakon pijenja pive, obje grupe su odradile različite testove između ostalog vezane uz prepoznavanje lica, empatiju i seksualnu uzbuđenost. Nakon prvog kruga ispitivanja, grupe su zamijenile uloge te je testiranje ponovljeno.

Između ostalog rezultat istraživanja je bio da su osobe nakon čaše ili dvije pive bile znatno društvenije, a što se najviše vidjelo na osobama koje su prije toga bilo malo zakočene po pitanju socijalizacije.

Isto tako ženski dio publike nakon nekoliko pića lakše je i otvorenije konzumirao razne seksualno eksplicitne fotografije, no ipak ni nakon pića nisu se pojačano seksualno uzbuđivale.

Dr. Wim van den Brink iako nije osobno bio uključen u istraživanje, komentirao je: “Ovo je zanimljiva studija koja samo potvrđuje konvencionalnu mudrost da je alkohol svojevrsni društveno-socijalni lubrikant te da umjerene količine alkohola omogućavaju ljudima da budu sretniji”.

Istraživanje je objavljeno 18. rujna u časopisu Psychopharmacology, a predstavljeno je nakon par dana i na godišnjem druženju Europskog koleđa neuropsihofarmakologije (ECPN).

Stoga dragi prijatelji i prijateljice, večernji izlazak na pivo vas čini sretnijima, otvorenijima i osjećajnijima te privlačnijima suprotnom spolu. Ako na to dodamo još činjenicu da su bradonje odličan target za pronalaženje životnog partnera, jedino što možemo zaključiti na kraju ovog članka je da trebamo umjereno uživati u pivu i puštati bradu.