RUSKA GOSPODA VELIKOG KALIBRA Rus se ubio u alkoholu, nakon toga oživio u mrtvačnici i nastavio piti

Vjerojatno ste za vrijeme studentskih dana, ali i srednjoškolskih dana barem jednom prošli kroz fazu -mrtav pijan. Naime, to je stanje svijest i uma koje nastaje nakon unesenih velikih količina alkohola. Same količine unesenog alkohola variraju, nekome je to jedna piva i dvije votke, nekome je to pola sanduka Žuje, dok će nekom za postizanje tog stanja nesvijesti biti potreban možda i cijela litra jakog alkoholnog pića. Domaće rakije pretpostavljam.

Nakon toga vi bi bili u takozvanom stanju “mrtva pijan. Nesvjesni ičega što se događa oko vas, nesvjesni svoje lokacije, vremena, ponavljam nesvjesni ičega, alkohol je jednostavno zaustavio bilo kakav inteligentan dio života u vama. No, bilo kako bilo vaš organizam je funkcionirao, srce je radilo, krv je tekla, naposljetku bili ste živi.

 

Možda je najbolje to opisati vegetirali ste do buđenja kada je slijedilo neuspješno prisjećanje događaja koji su vas doveli do ovog buđenja na vama u tom trenutku još uvijek nepoznatoj lokaciji.

Nažalost, take priče su svakodnevice ponajviše među mlađom razuzdanom populacijom, što je u neku ruku čak i razumljivo.

Jedna ruska priča pak ide malo drugačije. Prema vijestima objavljenima na lokalnom mediju Khasanskiye Vesti, a to je područje Rusije uz granicu sa Sjevernom Korejom, jedan je ondašnji muškarac popio toliko alkohola da je doslovno bio mrtav.

Njegovi kolege koji su pili s njima su nakon što se čovjek srušio i nije se više dizao brzo pozvali policiju te hitnu pomoć. Nažalost jedina konstatacija nakon dolaska pomoći je bila da je čovjek mrtav te je odvezen u lokalnu mrtvačnicu.

 

Sada slijedi najbolji dio priče. Naime, kasnije te noći neka žena, vjerojatno djelatnica bolnice odnosno mrtvačnice čula je kako u hladnjaku s mrtvim tijelima netko kuca.

Pošto je te noći iz nekih razloga mrtvačnica, odnosno hladnjak bio prekapacitiran (možda se slavio neki lokalni praznik) naš je junak bio stavljen na pod. U jednom se trenutku probudio te jedino što je vidio i osjećao je mrak i hladnoća. Kako je i sam bio još pod utjecajem alkohola i sve mu je bilo u magli doista nije znao gdje se nalazi. Tek kad je nabasao na drugo mrtvo tijelo u panici je pronašao vrata te počeo udarati iz sve snage.

Nakon dolaska policije u mrtvačnicu, junačinu su ugrijali, djelomično otrijeznili, napisali zapisnik te ga pustili kući, a kako je za lokalne Vesti potvrdio dežurni detektiv Stoev.

Nepoznati pak se junak nije uputio kući, ali ni u bolnicu ili ljekarnu, već je otišao do svojih kolega iz alkoholne družine kako bi nastavio tamo gdje je stao.

 

Naravno, reakcija prijatelja je bila sasvim opravdana i očekivana – prvi koji je otvorio vrata – pao je u nesvijest. Sasvim razumljivo.

Možda vam priča zvuči nestvarno, ali razmislite malo, ipak je riječ o Rusiji i to na granici sa Sjevernom Korejom.

Idemo sad malo bliže nama, u gradiću Kamienna Góra (Kamena gora) na sjeverozapadu Poljske dogodio se jedan sličan slučaj. Dogodilo se također čudo. Naime, mladić je popio tolike količine votke da je nakon što je pao u komu tim liječnika koji su došli na lice mjesta ustanovili njegu smrt uzrokovanu zastojem srca.

Prevezen je u mrtvačnicu, spremljen u frižider. Kasnije tog dana zaštitar u bolnici čuo je, baš poput horor filma, čudne zvukove iz mrtvačnice.

Gospodo, kako smo i napisali u nekoliko članaka na portalu, a posvjedočio je i ovaj stariji gospodin, ograničite se na jednu čašicu, recimo viskija, dnevno.