SAMO ZA NAJBOLJE Već sad možete naručiti svoj Whiskey Advent Calendar 2016.

Cijelu priču oko ovog, za sad, najboljeg advenstkog kalendara pokrenuta je unutar brenda Drinks by the Dram 2010. godine, a koji pak su pokrenuli Masters of Malt. Cilj projekta Drinks by the Dram je da svim viski entuzijastima, kao i početnicima, omogući degustacija malih količina različitih viskija. Znači ako želite isprobati desetak različitih scotcheva jednostavno naručite njihov paket, a umjesto da kupujete desetak flaša.

No, danas govorimo o nečem specifičnijem, govorimo o Adventskom kalendaru koji se sastoji od 24 različite vrste viskija. Svaki od viskija nalazi se u zatvorenoj i voskom osiguranoj flašici od 3cl (šankerski poznatiji kao nul’ tri, a  u viski svijetu kao dram iako ne odgovara najtočnije jednom dramu (57 kapljica viskija)).

Svaki je paket prekrasno zapakiran u drvenu kutiju kako bi dojam bio i više nego potpun. Preporučam se za ovakve poklone.

Kalendar za 2016. godinu tako sadrži skoro pa sve što nam se može ponuditi. Od single graina, preko burbona pa sve do rijetkih scotcheva čija flaša košta i do 600 funti.

Ove je godine uz standardnu ponudu kalendara u ponudi i nešto (čitaj ekstremno) luksuznija Adventska ergela viskija naziva Drinks by the Dram Very Old & Rare Whisky Advent Calendar, a za koju ćete morati odvojiti i do 10 000 funti. U ovom kalendaru se nalazi dram viskija čija vrijednost flaše iznosi 19 000 funti. Stoga nije uzalud naziv Very Old & Rare (Iznimno star i rijedak).

Cijelu ponudu kao i popis pića u svakom od kalendaru pronađite na Masters of Malt, cijene idu od 149 funti pa spomenutih 9 999,95 funti s time da na sve narudžbe od 499 funti pa nadalje osigurava i besplatnu dostavu. Naravno popis pića ne odgovara redoslijedu kalendaru, tako da vas svakog dana tijekom Adventa čeka jedno ugodno iznenađenje.