ONAK: I mi bismo takav origami kanu

Zamislite kanu u potpunosti sklopiv kao origami. Ne možete? Pogledajte onda video u kojem je predstavljeno Ottovih Van De Steene ruku djelo. Prenosiv u kovčegu, sklopiv u roku od deset minuta, pospremiti ga možete i u ormar. Pa tko ne bi htio takav kanu.

Dva  puta nagrađivan, ONAK kanu je savršeno rješenje za divlju avanturu na brzacima Mure, Drave, Zrmanje, gdje god poželite. A savršen je zbog posebnog dizajna koji omogućuje sklapanje i rasklapanje kanua u roku od desetak minuta, čak i ako ste početnik. 

Zašto biste uopće sklapali kanu

Živite li na obali rijeke ili jezera i kanu ne trebate transportirati s lokacije A na lokaciju B, C ili D? U garaži imate dovoljno mjesta za četiri metra dugačak kanu? Imate li uopće garažu ili ste osuđeni na, već stvarima zatrpan, balkon na drugom katu zgrade? Otto Van De Steene sjetio se praktičnog rješenja za sve one koje vole brzace lokalnih rijeka, a žive u gradu i još k tome, nemaju gdje pospremiti kanu. ONAK ili nazvan još origami kanu, rasklopljen je dugačak 465 centimetara, širok 85 i može podnijeti 200 kilograma. Međutim, sklopljen u oblik kovčega, dimenzija je 40 puta 120 puta 25 centimetara, težak tek 17 kilograma i dolazi sa kotačićima. Doslovno, nema razlike u odnosu na bilo koji veći kovčeg s kojim biste krenuli na putovanje. Stane u prtljažnik automobila, lako je prenosiv ukoliko putujete vlakom, autobusom ili čak avionom.

Materijal i sigurnost

Nakon stotina maketa od papira i petanestak prototipova, izazov dizajniranja u origami stilu, rezultirao je uskim i brzim kanuom, s dobrim momentom zamaha, te jednostavnim i stabilnim za početnike. Umjesto projektiranja s postojećim materijalima, razvijen je i patentiran novi materijal, Honeycomb – Curv™ polipropilen koji je glavna okosnica ove inovacije. Osim što je dugotrajan i dovoljno fleksibilan da se presavije više tisuća puta, izuzetno je i tvrd, te se u potpunosti može reciklirati. Zahvaljujući Honeycomb – Curv™, sustavu zračnih čelija koje daju dodatan uzgon, ONAK ostaje na površini čak i kada je u potpunosti potopljen vodom, praktički je nepotopiv. Kanu je testiran u svim mogućim uvjetima, uspješno se odupire jakom vjetru, valovima pa čak i tanjem ledu.

onak origami kanu

ONAK se dostavlja u sve dijelove svijeta, početna cijena je 895 funti, a više informacija možete potražiti ovdje.