Nekoliko načina kako zbrinuti iskorišteno božićno drvce kao džentlmen

Nažalost svake godine ponavlja se ista priča. Mnoštvo građana kupuje božićna drvca bez korijena, dakle odsječena te nakon što ih iskoriste jednostavno izbace ispred zgrade, kraj ceste i time njima briga o tom drvcu prestaje. Ako ste jedan od onih koji imaju živo drvce budite gospodin do kraja i pravilno zbrinite to drvce.

Iako ovi načini rješavanja drvca izgledaju smiješno, jer tko ne zna da ga mogu iskoristiti za ogrjev, nažalost sve je veći broj ljudi koji to očito ne zna te u dostizanju intelektualnog punog kapaciteta jedino što mogu učiniti je izbaciti ga ispred zgrade ili kraj ceste.

Neki gradovi imaju organizirana sakupljanja božićnih drvaca. Provjerite tko i kada sakuplja drvca. Ta drvca se samelju te se često koriste za pokrivanje površine tla u parkovima i po cvjetnim gredicama

Ostavite drvce na za to predviđenom mjestu. Neki gradovi nemaju organizirano prikupljanje već određeno mjesto koje je namijenjeno za ostavljanje drvaca. Drvca će se isto tako samljeti te koristiti za potrebe parkova i cvjetnjaka

Ako imate neki vrt ili gredice, s drvca možete skinuti grane te ih koristiti kao zaštitni sloj biljkama tijekom zime u hladnim danima. Isto tako drvce možete postaviti negdje u dvorištu te tijekom zime može služiti kao zaštita raznim malim životinjicama. Na kraju krajeva u proljeće ga možete samljeti te koristiti u vlastitom vrtu ili za ogrjev.

Iskoristite drvce kao hranilicu za ptice. Postavite ga negdje u dvorištu ili vrtu te na njega objesite male posudice koje ispunite s hranom za ptičice. Recimo sjemenke bundeve iz kojih se dobiva crno ulje idealna su zimska hrana za ptičice.

Drvce možete iskoristiti i kao ogrjevni materijal. Možete ga jednostavno narezati i zapaliti, ali isto tako, ako vam mogućnosti dopuštaju, pretvoriti u pelete za grijanje.

Još jedna od zanimljivih primjena iskorištenog božićnog drvca je sklonište za ribe. Ako ste u blizini nekog jezera, drvce jednostavno postavite uspravno u vodu i ono će jedno duže razdoblje malim ribama služiti kao sklonište.

Najbolja pak je opcija da ga posadite. Tu odluku treba donijeti prije nabavke. Umjesto da kupujete i nabavljate drvce bez korijena, nabavite ono s korijenom. Tako ćete tijekom blagdana imati živo drvce kojem neće padati iglice, a na kraju svega to isto drvce možete posaditi i učiniti svima nama jednu veliku uslugu.