STATUSNI SIMBOL NAŠIH DANA Bitcoin milijunaši kupuju Lamborghinije kao ludi

Lamborghini
Možda je prekasno za nas obične smrtnike da se bezobrazno obogatimo na Bitcoinu, ali pomisao da izlazimo iz vlastitog Lamborghinija svakako izaziva toplinu oko srca.

Dok se Bitcoin polako oporavlja nakon najgoreg prvog tromjesečja u povijesti – u padu njegove vrijednosti izgubljeno je više od 119 milijardi dolara – u ovom se trenutku nećete obogatiti na najpoznatijoj kriptovaluti. Ako vam se to već nije dogodilo, najvjerojatnije niti neće.

Ali za one kojima je to pošlo za rukom, postoji samo jedna stvar koju MORAJU: kupiti Lamborghini.

Bitcoin-bogataši širom svijeta kupuju legandarni talijanski superauto kao simbol svog novog bogatstva, zbog čega je najveći američki trgovac Lamborghini Newport Beach objavio najavu na Instagramu da prihvaća Bitcoin kao sredstvo plaćanja svojih automobila.

Neki šaljivci čak su pokrenuli parodičnu web stranicu “Ka’će Lambo?” kao odgovor na uspon tog pitanja koje je postalo mjerilo uspjeha kriptovalute.

U Lamborghini Newport Beach imali su dobar razlog za otvorenost prema elektroničkom ki-bi-da-bi novcu.

Pietro Frigerio, upravitelj i generalni direktor tvrtke Lamborghini Newport Beach u Costa Mesa, Kalifornija, kaže da je prodaja automobila znatno porasla s enormnim rastom cijene bitcoina.

Trgovina, koja prodaje nove i rabljene Lamborghinije, zajedno s drugim korištenim luksuznim automobilima poput Ferrarija, počela je prihvaćati plaćanja Bitcoinom 2013. godine, kada mu je cijena fluktuirala od ispod 100 dolara do preko 1.000 dolara.

U prosincu, kada je bitcoin otišao preko 19.000 dolara, Frigerio kaže da je došlo i do skoka u prodaji Lamborghinija za kriptovalutu.

https://instagram.com/p/BaH8J9vhJK1/

S jedne, možda dvije transakcije mjesečno od 2013. do 2016. godine, u prosincu 2017. došlo smo na više od 10 transakcija, izjavio je Frigerio za CNBC.

Možda nije vezano s tim, ali Lamborghini je 2017. godine prvi put oborio godišnji rekord u prodaji s više od milijardu eura.

“Lamborghini je ostvario još jednu rekordnu godinu i još jednom nadmašio svoje financijske ciljeve”, izjavio je Stefano Domenicali, predsjednik i izvršni direktor Automobila Lamborghini.

“To je postignuto dok smo svladavali neočekivani dvostruki izazov: pripremali smo nove modele naših supersportskih automobila, a istodobno smo udvostručili proizvodne kapacitete u našem sjedištu u Sant’Agata Bolognese, pri čemu je zabilježen kvantni skok u našem portfelju proizvoda”, rekao je.

A evo i slučaja sretnog kupca. Peter Saddington je 35-godišnji programer koji se pretvorio u Bitcoin milijunaša, a kupio je 200.000 dolara vrijedni Lamborghini Huracan iz 2015. godine za Bitcoine, koje je 2011. platio samo 115 dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.