Prvi cestovni McLaren, model M12 Coupe, je na prodaju. Za cijenu bolje da ne pitate

“Ovo je najstrašniji kurvin sin kojeg sam ikad vozio” riječi su jednog od prethodnih vlasnika ove zvijeri.

McLaren F1 je prvi službeni cestovni auto kojeg je napravio Woking, britanska tvrtka specijalizirana za gradnju jurilica, no nije riječ od modeli F1 već o znatno starije McLaren M12 Coupe iz 1969 godine.

M12 Coupe ima specijalno građenu šasiju u koju se može smjestiti Chevroletov Big Block V8 motor.

Nakon kupnje ovih automobila mnogi su vlasnici zamijenili originalni motor tako da danas postoji svega nekoliko njih u kojim se još uvijek nalazi originalni V8 motor. Jedan od takvih je i ovaj M12 broj 60-14.

Ovaj M12 Coupe je izvorno proizveden kao serija Spyder, jurilica za utrke, te je sedamdesetih godina pretvoren u coupe. Imao je nekoliko vlasnika, kojima je služio kao jurilica na stazama za utrke, jedan od vlasnika čak je izjavio da je ovo najstrašniji “son of a bitch” koji je ikad vozio.

Devedesetih godina bio je u vlasništvu jednog Švicarca koji se odlučio ovu jurilicu pretvoriti u cestovno vozilo te je dobio dozvolu za vožnju cestom na području Francuske.

McLaren M12 Copue #60-14 danas je ipak jedini s originalnim Big Block motorom, česti je gost raznih auto događanja te je nekoliko mjeseci bio izložen u McLarenovoj tvornici.

No, sigurno vas zanima i cijena. Nema je. Nigdje nije ni objavljena. Vjerojatno je toliko visoka da nije za javnost. Osim toga, pravi kupac ne pita za cijenu.

Priložene fotografije preuzete sa Janluehn.com. Vlasnik svih fotografija je Jan B. Lühn.

Fotografija: Jan B. Lühn

Fotografija: Jan B. Lühn

Fotografija: Jan B. Lühn

Fotografija: Jan B. Lühn

Fotografija: Jan B. Lühn

Fotografija: Jan B. Lühn

Fotografija: Jan B. Lühn