GOSPODIN KLINAC Lego Technic V8 Hot Rod

Zato jer dijete u nama nikad ne odraste.

Danas se nerijetko sjetimo kad smo bili klinci uz onu poznatu izreku – e da sam ja to sve imao kao klinac izgradio bih cijeli svijet. Naravno, za ona naša vremena nije da nismo imali, imali smo svega. A za razliku od današnjih klinaca, ponajviše mi koji smo odrasli na selu, imali smo tu slobodu odlazaka u prirodu i šumu, a dobro znamo da je drvo jedno od savršenih gradivnih elemenata.

Sad kad više nismo klinci polako uviđamo sve ono što smo propuštali. A propuštali smo zato jer nam je koncentracija bila skoro pa nikakva i nerijetko bi bili odvučeni za prvom sljedećim zanimljivog igračkom zaboravivši što smo uopće radili na početku.

Uglavnom, ti klinci, ali ti malo veći klinci nalaze se za u Green Gecko Technic Workshopu, a kao posljednji njihov uradak predstavljaju Lego Technic V8 Hot Rod.

Izrađen naravno od Lego Technics kockica ova igračka ima u potpunosti neovisni prednji i stražnji ovjes, pneumatsko upravljanje, u potpunosti opremljenu šasiju s vratima koja se otvaraju te V8 motor.

Pneumatski, zračni motor kojih pokreće komprimirani zrak može proizvesti do 1 500 okretaja u minuti pri pritiscima od 3,8 bara. Slično kao i kod motora s unutrašnjim izgaranje, cilindri su vezani uz osovinu te mjenjačku kutiju, odnosno getribu koja pak prenosi pogonsku snagu na zadnje kotače.