MOGU U SVEMIR, ALI AUTO NE ZNAJU NAPRAVITI 8 ruskih superautomobila koji su ‘skoro’ došli do proizvodnje

Možda se Rusija ne može pohvaliti luksuznim super-utomobilima, no Rusi su iz nekog razloga dobri u njihovom dizajnu. Samo ih nikako ne počnu proizvoditi.

Rusija ima problema s automobilskom industrijom. S tim se slažu i kupci i stručnjaci. Ali to nije zbog nedostatka mašte. Problem je u tome što najčešće ne mogu pronaći put od ideje do realizacije.

“Možemo samo nagađati radi li se o problemu u komunikaciji između dizajnerskog odjela i menadžmenta ili je u pitanju nešto drugo.

Danas bismo vam ipak željeli pokazati kako bi ruski automobili mogli izgledati kada bi samo mali postotak ovih briljantnih modernih zamisli stigao do proizvodnje. Doduše, priča se da jedan ili dva od ovih osam projekata možda još imaju šanse”, piše RBTH.

ZIM-12 Akula (Morski pas)

Jedan od dragulja sovjetske automobilske industrije GAZ ZIM-12 proizvodio se od kasnih 1950-ih do 60-ih. Naslijedila ga je čuvena limuzina Čajka. Ovo prelijepo dizajnersko rješenje sudjelovalo je na nedavno raspisanom natječaju.

Marusja Motors Volk (Vuk)

Nažalost, Vuk tvrtke Marusja nikad neće vidjeti svjetlost dana iz više razloga. Prije svega, zato što je tvrtka zatvorena 2014. godine.

GAZ-21

Ovaj ljepotan vjerojatno utjelovljuje suštinu ruskog automobila. Proizvodio se do 1970. godine. Bio je to prvi GAZ-ov automobil koji je nosio ime Volga, a u povijest je ušao i kao prvi luksuzni automobil prodan privatnoj osobi u SSSR-u. Zamislite samo što je od njega moglo biti…

LADA Evolution

Stari je običaj u Rusiji kritizirati sve što je domaće. Nakon raspada Sovjetskog Saveza na udaru se posebno našla automobilska industrija. Kritika je bila neobična kada se radi o Ladi, jer je ova marka bila poznata po pouzdanosti.

Međutim, problem s Ladom je bio u tome što ovi automobili jednostavno nisu bili dovoljno privlačni. Tako da, kada se kao koncept pojavi nešto kao LADA Evolution, koji zapravo uopće ne izgleda loše, ali nikada ne stigne u proizvodnju, barem jedan Rus se nasmije sebi u bradu.

LADA Raven

Ako ste pomislili da Ladina Evolucija izgleda “opasno”, niste još vidjeli Gavrana (Raven). Definicija ruskog konceptualnog super-automobila zapravo glasi: to je onaj automobil koji izgleda kao da ga nitko nikad neće napraviti. Gavran ne liči niti na jedan Ladin automobil koji ste ikada mogli zamisliti.

Nova Volga


Nije se teško zamisliti za volanom ove zvijeri, kako očima strijeljate niz cestu jureći negdje poravnati račune iz prošlosti. Ova Volga visokih performansi izgleda kao nešto što su mogli voziti Clint Eastwood, Steve McQueen, Paul Newman ili Charles Bronson u svojim najboljim danima.

Toliko nam se sviđa da vam dajemo dvije fotografije za divljenje!

GAZ-20M Pobeda

Prije legendarnog GAZ-21, postojao je GAZ-20. Ovaj model je nedavno dobio novu šansu za život. Jedno ili dva vozila su već napravljena, a kad su se pojavila na ulicama Moskve skoro su izazvali prometnu nesreću. Tijekom godina bilo je nekoliko sličnih verzija ovog dizajnerskog rješenja.

Volga 5000 GL

Još nisu propale sve šanse da se ovaj ljepotan pojavi na tržištu. Od 2011. godine kruži priča o tome da će 5000 GL postati stvarnost. Čak je bilo riječi i o tome da je napravljen prototip. Na žalost, ono što ovdje vidimo vjerojatno je samo photoshop.

Ali to nije razlog da gubimo nadu da će Rusi, koji mogu poslati čovjeka u svemir i svojim naoružanjem uništiti Zemlju, napokon “naučiti” kako proizvesti zaista dobar i oku ugodan automobil.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.