Dame i gospodo, koliko vam je puta nešto ovakvo zatrebalo u svakodnevnom životu?

Iako su neki od vas već razvili mentalno fizičku mogućnost da se isključe iz okoline u vlastiti audio vizualni svijet, mnogi od nas ostalih tu sposobnost ipak nemamo i potrebna nam je mala pomoć.

Neki dan sam s prijateljem sjedio na jednoj terasi na kavici kad bi do nas sjela dva muškarca, lagane četrdesete prema pedesetima. Uz njih bi sjele i neke djevojke te bi se lagano zapričali. Nakon 15 minuta djevojke bi otišle i ostala bi samo njih dvojica, a kada je krenulo. Odjednom su sakupili kuraža, glasno pričali, smijali se na sav glas, derali, kao da su krenuli s partijanjem na nekom koncertu i to direktno ispred zvučnika. Jako ružno i nadasve bez imalo bontona.

Danci su takvim likovima stali na kraj. Stali su oni na kraj i djeci koja plaću cijeli avionski let, stali su, namjerno koristim riječ, kretenima u vozilu koji koriste trube na automobilima. Zamislite si gospodina u finom, nečujnom električnom automobilu, pomislili bi na prvi pogled da se radi o uglađenom, finom čovjeku svjesnom okoline, prirode sve dok ne sjedne na trubu, jer vidi čuda, nitko ga ne čuje da se šulja iza vas uskom ulicom. Prihvatljivije bi bilo da je otvorio prostor i rekao “Oprostite, samo da prođem”.

Ove slušalice, odnosno čepiće protiv buke možete nositi cijeli dan. Najinteresantnije je to što se radi o dobroj, staroj i prije svega pouzdanoj analognoj tehnologiji koja će vas potrajati jedno izvjesno vrijeme korištenja.

“Umjesto korištenja elektronike i pokušaja sintetiziranja nečeg umjetno, mi u suštini ovdje modificiramo same zvučne valove koji dolaze u uho”, izjavio je Arje De Jong, suosnivač tvrtke Knops, a koji ujedno ima i doktorat iz područja akustike. I još je glazbenik.

Kad smo već kod toga, svi suosnivači Knopsa su glazbenici, stoga znaju što rade.

“Dakle, ono što čujete su stvarni fizički zvučni valovi koji su već došli do vašeg uha.”

Knops dolazi u dvije osnovne izvedenice – crnoj i bijeloj i različitim materijalima izrade, nehrđajući čelik, zlatom obloženi prstenovi…

Uglavnom, podržite kampanju na Kickstarteru i nabavite svoj primjerak Knopsa po znatno nižim cijenama od one tržišne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.