Čašica koja će magično lebdjeti dok uživate u svakoj kapi omiljenog pića

Kad smo pomislili da večernje uživanje u čašici 30-godišnjeg viskija u toploj (ali rashlađenoj) atmosferi doma ne može ni u kom slučaju biti zamijenjeno ili nadograđeno na nešto drugo, naleti jedan inženjer na ideju i pokrene Kickstarter kampanju u kojoj želi proizvesti te iste čaše za viski sam s osobinom levitiranja.

Da osobinom, jer čašica viskija ima dušu.

Levitating CUP, u prijevodu levitirajuća čaša je u najboljem smislu riječi ono što upravo i naziv govori – čaša koja levitira-lebdi. Naime, čaša je građena od iznimno laganog stakla (faux staklo), a dio je sustava koji se sastoji od te iste čaše, podloge i magnetnog polja.

GIF-8-setup-1 

Proces levitiranja zasniva se na Quantum Locking principu, a u praksi radi se o tehnologiji napredne elektromagnetske suspenzije. Za nas laike to je najbolje objasniti na slijedeći način – na dno čaše je ugrađena metalna pločica koja lebdi/leži na magnetnom polju koje proizvodi baza odnosno podloga pomoću električne energije. Za demonstraciju principa pokušajte približiti dva magneta istog polariteta.

GIF-11-setup-1

Sustav dolazi u dvije inačice i to bežičnoj, čije punjenje drži i do osam sati te žičanoj gdje se svaka baza mora žicom priključiti na izvor električne energije. Na jednu bazu dolazi jedna čaša i naravno baze su univerzalne, bilo koja čaša može biti uparena s bilo kojoj bazom.

 

Kampanju možete podržati narudžbom samo jedne žičane podloge po cijeni od 129 dolara pa sve do paketa od deset bežičnih podloga sa pripadajućim čaša za 2199 dolara.

levitatingcup-8937