INTELIGENTNA RASVJETA IKEA počela s prodajom žarulje u boji za koju treba daljinski

Ikea inteligentna žarulja. Je l' dovoljno? Ima u Zagrebu, još su četiri na skladištu, a koštaju svega 249 kuna. S daljinskim i baterijama.

Ima nekih mjesec dana otkako su u Ikeu pomalo tajanstveno, drugim riječima decentno, potiho i kulturno, a za razliku od tresla se brda rodio se miš pompoznih najavi u nekim drugim prodajnim centrima, počeli uvoditi sve više uređaja prilagođenih za njihovu novu pametnu kolekciju proizvoda za kućanstvo i dom.

Što to znači? Pa upravo ono u uvodu, a to je da su, između ostalog, i žarulje dobile pamet te zaživjele u punom koloru. Serija TRÅDFRI, a ponajviše set za prigušivanje svjetala u bijelom i boji samo je jedan segment u nametnutom naumu da konačno opametimo tu našu dnevnu sobu. Radi se o setu kojeg čine jedna pametna žarulja i jedna daljinski upravljač za tu žarulju. Da, žarulja s daljinskim. Neki do nas još uvijek budu ugodno zatečeni kad otkriju da su s TV uređajem dobili daljinski. I baterije.

Radi se o RGB žarulji, dakle jednoj žarulji u kojoj osim prirodnog bijelog svijetla dobivate i cijeli RGB spektar boja. Sjetite se samo koliko ste novaca potrošili na razne obojene svjetlosne ugođaje koje su vam instalirali majstori LED rasvjete u stan prilikom uređivanja.

Danas to možemo riješiti jednom pametnog RGB žaruljom i priloženim daljinskim upravljačem. Čak dobivate i bateriju za daljinski za koju vam kažu da traje otprilike 2 godine. Tak da si znate kad i koliko novaca ubaciti u kućni budžet za ovaj dodatak vašem domu.

Jest da je cijela ta Ikeina pametna kućna tehnologija u samim počecima neke nove ere kućne rasvjete i zna biti bugovito, ne raditi i slično, no kao i sve u ovom digitalnom svijetu, sa svakom novom verzijom i nadogradnjom stvar idu na bolje.

Stoga se mi IKEIČIĆI veselimo svemu pametnom iz tog dućana. Ne ovo nije reklama niti itko u Ikei zna da ovo pišemo. Niti itko plaća. A mogao bi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.