#SHAVEDUCKING Saznajte da li ste i vi žrtva ovog nemilog modnog trenda

Pogađa neosjećajne žene i osjećajne muškarce

Viceve o plavušama znamo. Kako su nastali, zašto su nastali i koga ti vicevi najviše pogađaju isto nam je manje više jasno.

Vic se bazira na jednom stereotipu žene, u slučajno plave kose i premisi među određenom muškom populacijom da ljepota i pamet ne idu zajedno.

Dio te iste populacije pak pogađa jedan novi trend na području ljubavnog i društvenog života.

Naime trend nosi naziv shaveducking. U prijevodu ga slobodno možemo opisati kao izbjegavanje brijanja.

Prije svega, da ponovimo, brade su oduvijek tu, ali je posljednjih nekoliko godina prilično porasla njihova popularnost među modno osviještenom publikom, te je brada kao takva (i onakva) sve više postajala, i još uvijek postaje, neizostavnim modnim dodatkom, pravim prirodnim muškim asesoarom.

Kategorizacija muškaraca

Danas imam, u kontekstu, dva osnovna tipa muškaraca – oni koji su svakodnevno obrijani te oni koji njeguju bilo kakav oblik dlaka na licu.

Ovi potonji se dodatno dijele na više kategorija i pripadajućih potkategorija.

Primjerice imam podjelu prema boji dlaka, prema obliku dlaka, prema uspješnosti i brzini rasta dlaka, prema lokaciji na kojoj rastu, općoj muškosti bradatog muškarca, zatim podjele prema stilu njegovanja tih dlaka. Neke se kategorije granaju u dodatne potkategorije kao što su tip/kategorija oblika, vrsta izreza, veličina, itd.

Uglavnom kad pomislite da su dame ponekad naporne vrijeme je da upoznate modnog bradonju.

Jedna od tih kategorija je i spomenuta opća muškost, odnosno karakter muškarca, odnosno njegova unutarnja snaga i zadovoljština samom sobom.

Upravo je ta potkategorija, a ponajviše muškaraca slabijeg karaktera, na koju najviše utječe shaveducking.

Naime, brada je mnogim muškarcima svojevrsni izlaz iz određenog nezadovoljstva, problema. Pa tako neki muškarci bradu, između ostalog, nose kako bi prikrili neki nedostatak na licu, prikrili neku nesavršenost ili odstupanje od idealnih proporcija lica, prikrili pokoji nelijepi zub, sakrili nezanimljive usne ili pokoji ožiljak iz mlađih dana.

[perfectpullquote align=”right” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Shaveducking – dugotrajna nelagoda koja se pojavljuje kad shvatite da niste sigurni da li vas privlači taj muškarac ili samo njegove dlake na licu[/perfectpullquote]

Jer ako niste znali brada je jedan krasan oblik multifunkcijskog savršenstva s kojim rješavate sve vaše fizičke probleme.

Također, muškarci iza brade, izgledaju, a zbog pojačanih trendova, privlačnije, zgodnije i damama poželjnije. Drugim riječima, damu su s vama zbog vaše brade, a ne ostatka vas.

No, vrlo se često događa da se dame zasite vaše brade ili počinju primjećivati ostatak vas i ne pronalaze baš ništa što bi ih privuklo. Ili, budimo realni, uletjela joj bolja brada.

Na kraju krajeva vi ste se odlučili malo obrijati, a ona se spakirala i nestala.

Shaveducking kao negativni trend u ovim primjerima nije osmišljen zbog vas, napuštenog, ostavljenog, tužnog i slomljenog bradonje, nego zbog njih. One su u ovoj priči žrtve shaveduckinga jer ih je vaša brada previše opčinila i povela u ljubavni život za koji nisu bile spremne.

I sad jadne one, tuguju i plaću jer su bile prevarene.

Muškarci, mi nismo žrtve u ovoj priči, mi smo krivi jer imamo savršene brade, jer zbog naših brada dame ne vide dalje od brade.

No, što se događa kad muškarac ne vidi dalje od guzice ili sise? Što se događa kad pogleda male dublje od sise i ne pronađe ništa što bi ga privuklo na njoj. Spakira se i ode.

Tko je tu žrtva?

Naravno, muškarac. Jer je bio prevaren, opčinjen i žrtva obmane njezinih savršenih grudiju.

Naravno postoje prema pisanju Metroa i savjeti kako saznati da li imate tendencija postati žrtva shaveduckinga ili da li možda proživljavate ovo, tko zna, buduće nasilje u obitelji.

Savjeti stručnjaka su:

  • morate postati tolerantniji prema izgledu obrijane verzije vašeg partnera
  • morate u potpunosti reevaluirati svoje želje i privlačnost spram bradatih muškaraca

A sad savjet bradatog muškarca:

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”Muškaraca s bradom” link=”” color=”” class=”” size=””] Na prvom ili drugom izlasku, a kad oboje osjetite da to negdje ide, zamolite ga onako ljubazno da se obrije. Ali ne zbog vas. Naravno to nikad, ali nikad ne upućujete muškarcu veće brade. Očekujte reakcije od dizanja sa stola, kukanja da je uvrijeđen i slično (takvog bradonju izbjegavajte, nije za vas). Neki će se upustiti u razgovor o bradi, o životu, s mnogo pitanja, a jedno od njih je – zašto? Tu su već naznake slabijeg karaktera i izgledne šanse da postanete prijatelji. Muškarci koji se pristanu obrijati vaši su robovi, ali time prestaju biti bradonje i budite sigurne da ono što je pustio na licu nakon toga je samo prikrivanje nepopravljivo labilnog karaktera. Vi se držite muškarca koji će vam mirnim tonom, onako odlučno (a osjetit ćete to duboko u sebi), odgovoriti s – ne. Prihvatljivo je i – nema šanse, zaboravi, koji je tebi ku*ac, daj se uozbilji, tamo su ti vrata i slični odgovori na nivou pitanja. Naravno, uz sve to mora biti lagani pod bradom skriveni smiješak. [/perfectpullquote]

Dodatni savjet, ako vam je teže zbog brade primijetiti da li se bradonja smije ili ne, pogledajte ga u oči.

Eto, riješite stvar odmah na početku. Skinite malo pogled s njegove veličanstvene brade i upustite se u smisleni i konstruktivni dijalog.

Shaveducking prepuštamo dukfaceima i sličnima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.