Pet najčešćih grešaka koje rade neiskusni bradonje

Clayton iz Beardbranda nam donosi pet najčešćih grešaka koje se često događaju bradonjama početnicima i onima ne tako iskusnim u održavanju brada. Svih pet navedenih grešaka u videu potpisujemo i skoro sve smo iskusili na vlastitim bradam u ranim danima puštanja. Krenimo redom.

Strpljenje, odnosno nedostatak strpljenja

Nikako nemojte donositi brzoplete odluke po pitanju brade. Možda će vas jednog jutra oprati ideja da se obrijete i da promijenite imidž. Nikako ne posežite istog trenutka za brijačim aparatom. Dajte vremenu da staloži misao koja će vam se vrlo vjerojatno kroz neko vrijeme činiti prilično ludom. Bez obzira radilo se o kompletnom brijanju, promjenu stila brade ili samom kraćenju, uvijek prije donošenja odluke razmislite, jer u suprotnom ćete požaliti vaš nakon prve sekunde. Nedostatak strpljenja je čest kod mladih bradonja, kod svježih bradonja koji nikako da se dočekaju da brada uzraste u punom sjaju, te je nerijetko obriju u onoj početnoj neugodnoj fazi. Imajte strpljenja, što je par tjedana čekanja spram cijelog života uživanja u vlastitoj muškosti.

Zeznuli ste kraćenje, trimanje brade

Sve to što Clayton spominje sam osjetio i proživio na vlastitoj bradi. Ova greška može i vrlo često je vezana uz nedostatak strpljenja. Ako imate neku ludu ideju oko kraćenja brade, razmislite, pogledajte kako stoji na drugima i pokušajte si zamisliti kako će izgledati na vama. Kod kraćenja brade budite pažljivi, radite male pokrete, vizualizirajte si što želite postići, planirajte unaprijed. Najčešćih problema ljudi imaju s linijom brade na vratu. Ona naime ne smije biti previsoka ili preniska jer će brada izgledati prilično čudno i smiješno. Kod te linije pokušajte si zamisliti liniju gdje se glava spaja s vratom i po toj liniji puštajte bradu. Nesigurni ste? Prepustite prvotna oblikovanja brade vašem brici, on ima iskusno oko i mirnu ruku i sredit će konture vaše brade koje onda pratite.

Svakodnevno pranje

Osim ako je vaš dnevni posao doista prljav onda perete bradu iz samih higijenskih razloga. No, u slučaju da to nije vaš slučaj bradu perite tek par puta tjedno, ne svaki dan. Svakodnevnim pranjem iz brade ispirete njezina esencijalna prirodna ulja i potrebnu floru. Možete je svakako samo obrati vodom ili namočiti, osvježiti, ali pranje brade sapunom ili šamponom za bradu odradite tek nekoliko puta na tjedan.

Ne koristite dovoljno proizvode za bradu

Dakle, ovo je nešto što treba raditi svaki dan. Nanosite ulja, balzame za bradu. Njegujte bradu, hranite bradu, hidratizirajte bradu. Oblikujte brkove pomoću voska, bavite se njima. Svakog dana, možda i u nekoliko navrata rasčešljavajte bradu posebnim češljevima i četkama za bradu. Pranje brade isključivo radite proizvodima za pranje brade, ne koristite obične šampone za kosu, koristite isključivo proizvode za bradu i to na prirodnoj bazi.

Ne uspoređujte svoju bradu s drugim bradama

Doduše slobodno je uspoređujete, ali nikako ne oblikujte svoju bradu da liči nekoj drugoj bradi. Svako lice pa tako i svaka brada su jedinstveni i kao takvoj joj pristupajte, prihvatite je. Pustite bradu da raste u svom prirodnom obliku i onda naknadno njegujte taj prirodni obliku. Budite jedinstveni u tome. Imajte svoj stil. Osjećajte se maksimalno ugodno u svojoj bradi.