10 iznenađujućih sitnica kojima ćete garantirano osvojiti vašu damu

Gospodo, zaboravite na Cosmopolitan, zaboravite na traženje savjeta kod majki, sestara, prijateljica. Sve što vam je potrebno za uspjeh i postizanje apsolutnog poštivanja i privrženosti vaše dame sažeto u sljedećih deset točaka, deset magneta za cure.

I ne nismo ih osmisli mi, muškarci, već su ovo direktna opažanja i želje od strane naših, vaših dama. Ne vjerujete nam? Pitajte ih. Još bolje prakticirajte ih i promatrajte rezultate.

1. Uredno i lijepo odjeven muškarac

Iako odjeća ne čini čovjeka, muškarac koji je uredno i fino obučen doista ima većih šansi kod dama od onih koji ne obraćaju toliko pažnje na svoju odjeću. Pritom se ne odnosi ovo zapažanje na odabir pravog stila već odabir komada odjeće koji nam odgovaraju. Dakle, hlače koje nisu preuske ili preširoke, isto tako i košulja. Ako nam je sve, kako se to kaže, na broj, onda šaljemo signal da nam je bitno da smo uredni, prezentni i da nam je stalo da ne ostavljamo bilo kakav dojam. A to je damama bitno.

2. Održavanje prijateljstva

Jednom kad uđete u ozbiljnu vezu, osnujete brak, dobijete klince onda nekako najviše u toj priči nastradaju vaši stari prijatelji, ali i oni novi jer fokus vašeg privatnog života upravo je vaša obitelj. Naravno održavanje prijateljstva je nešto što bi svaki muškarac morao njegovati bez obzira na ostatak privatnog života. Društvo s kojim se priča o muškim stvarima, prate se tekme, uživa u viskiju i zanatskim pivama, raspravlja se o motorima i automobilima uglavnom društvo je to koje svakom muškarcu treba i ako ga ima njegova će dama biti sretna. Na kraju krajeva to je njoj upravo znak lojalnosti tom društvu, a što će joj bolje od lojalnog gospodina?

3. Uživanje u romantičnim filmovima i serijama

Muškarcu treba akcija, treba mu napeti triler, pokoji horor, na kraju uvijek dobro prolaze ratne ekranizacije, SF filmovi, filmovi katastrofe. Djevojkama s druge strane više odgovaraju romantični filmovi, lagane komedije, obiteljski filmovi, mjuzikli, Seks i grad i slično. Mislite da se radi o nekom klišeju? Možda. No, ipak uz dobro društvo, dakle ona, ugodnu kućnu toplu atmosferu, pokoju čašicu vina ili pive i DVD serijal Seks i grad može biti izbor za cjelovečernji provod uz TV. Pokušajte uživati u tome jer će ona svakako uživati u vašoj nježnoj strani koje joj je također potrebna, a uz onu mušku zaštitničku stranu.

4. Pijenje vina

Vino je za cure, pivo je za dečke. Ako dođete u Međimurje, vino je za muškarce, a pivo je za kuhanje raznih gulaša gdje vam je šteta staviti vino. Uglavnom vino nije rezervirano samo za cure kako postoji uvriježeno mišljenje. A kod cura doista postoji određeni okidač na muškarce koji vole uživati u finom vinu. Naravno nije nužno da ste vrsni poznavatelj vina, ali dovoljno je da znate uživati u dobroj kapljici. Osim toga ako znate kvalitetno uživati u vinu onda samo dajete naslutiti da ste odrasli muškaraca, da se ne bojite popit vino i da ste u neku ruku, kao i vino, sofisticirani.

5. Volite se našaliti

Ne samo općenito s društvom ili na poslu, već s njom. S vašom damom. Recimo da ste je protekli tjedan uhvatili nekoj škakljivoj i pomalo nezgodnoj situaciji svakako to spomenite kroz neku šalu. Imitirajte nju u nekim stvarima. Neka sve te šale budu na kraju i šaljive za oboje. No, imajte granice, nemojte se šaliti i smijati iz nekih stvari koje nisu za šalu, primjerice ako je prije nekoliko dana pala niz stepenice, to nikako ne uzimajte kao materijal za novi vic. Uglavnom spominjanje tako nekih sitnih međusobnih gafova kroz šalu ne samo da se smijete i kreirate ugodnu atmosferu već se i sjećate nečeg što je ona jednom rekla ili napravila. Zapamtili ste tako neku sitnicu o njoj, koju je možda i ona zaboravila. To vam je gospodo veliki plus.

6. V izrez

Ovo je nešto poput brade. Muškarac nosi bradu kako bi se osjećao muškije, snažnije, jače. S druge strane žene muškarce s bradom vide manje kao muškarce, a više kao žene jer im brada skriva muške crte lica i mišičavost lica. Zbunjujuće. Isto tako je i s V izrezom. Ne nosimo jer to nije muški stil, bojimo se toga, “previše se vidi”. Ali one to vide kao iznimno stilski, ugodno, seksi i odraslo. Probajte.

7. Zdrava prehrana

Mi kao muškarci volimo rebreca an roštilju, volimo otkoštene batake, pileća krilca, kobasice punjenje sirom, pritom malo pekarskog krumpira i sve to povremeno zalijevati, ali lagano, pivom. Sve je to ok, vole to i naše dame, ali u znatno pristojnijim količinama. No, ono što je bitno je da ta ljubav prema hrani bude povremena, a ne stalna. Bitno je da unosimo zdravu hranu, povrće, voće, žitarice, da se brinemo o našem tijelu, o našem zdravlju jer time dajemo njoj do znanja da smo odrasli, da smo odgovorni i da nam je stalo da smo zdravi i njoj prekrasni. Roštilji, pizze, junk i fast food može, ali ponekad.

8. Iskazivanje snage

Pritom ne mislimo da svako malo pokazujete svu svoju fizički moć nad slabijima, ali i jednakima sebi, a ponajmanje na njoj. Naprotiv ovo potonje bolje da ni ne razmišljate. Vaša snaga neka bude usmjerena na donošenju odluka, na planiranju izleta, izlazaka, putovanja, ponajviše na ispravnom donošenju odluka kada se ona osjeća malo nesigurno. Isto tako neka osjeti da ćete je zaštiti od raznih muškaraca zbog koji joj je neugodno ili je pomalo strah. Pritom nije nužno da svakog od njih spremite u bolnicu ili ostavite sa šljivom ispod oka (nasilje dakle baš i ne prolazi) ali svakako jedan opasan pogled, uz snažne riječ te ruka oko njezinog ramena će biti sasvim dovoljno da osjeti da je uz vas sigurna.

9. Ljubomora

Dvosjekli mač. Kad je ima previše šteti, kad je nema opet šteti. Stoga idealno je u umjerenim, podnošljivim količinama. Naravno da je svakako opravdana i poželjna ljubomora s vaše strane kad je “ukrade” neki drugi muškarac vani, kad je zove stari prijatelj jer time dajete do znanja da vam nije svejedno s kim je i što radi. No, zadržite tu ljubomoru na tom, kako dame kažu, slatkom nivou. Sve više od toga je ponekad opterećujuće.

10. Družite se s mamom

U granicama. I nikako ne više nego s vašom damom. Pa ni blizu toga. Naime, ako povremeno rezervirate vikend za druženje s vlastitom majkom, u društvu vaše dame i obitelji to daje samo signale da ste muškarac koji cijeni i poštuje tu osobu, tu ženu. Što pak znači da poštujete i svoju damu, svoju ženu. Pažljivi ste i brižni, a to vam daje mnogi više od samog plusića u vašoj vezi.