Gospodo, predstavljamo savršeni Skalpel za uživanje u savršenom steaku

Za potpuno uživanje u krasnom komadu mesa, potreban je i dostojan mu nož.

Upitamo li bilo kojeg kuhara ili chefa koji je najvažniji alat u kuhinji, odgovor će biti nož.

No, isto tako nema goreg kada nam serviraju savršeno pripremljeni odrezak, steak dakle, ili bilo koju drugu deliciju, pizzu, a nož koji nam daju je u najmanju ruku nepraktičan ili tup. Kolik su vam puta ponudili nož u nekom restoranu, hotelu u kojem ste trebalo prvo otkriti koja je to manje tupa strana noža?

Noževa ima raznih oblika, namjena pa ih tako sukladno njihovoj namjeni moramo i koristiti. Nema baš smisla rezati ili uništavati fini steak nožem za mazanje maslaca na kruh.

Predstavljamo vam stoga Skalpel, savršeni nož za steak. Ovo je nož koji je, a vidimo po nazivu, inspiriran kirurškim skalpelom. Oblikovan iz jednog komada nehrđajućeg čelika te doveden do samog savršenstva što se tiče balansa.

Nož je namjerno izrađen da liči na skalpel, a prema riječima njegovog kreatora, iskusnog majstora izrade noževa, Stuarta Mitchella, ovaj je nož odličan za započinjanje razgovora tijekom uživanja u steaku. Doduše treba se malo priviknuti na njega, ponajviše ako su vam bolničke asocijacije prilično snažne.

Kampanja podrške će krenuti 19. ovog mjeseca na Kickstarteru i trajat će 30 dana, a ako skoknete na službene stranice i pretplatite se na newsletter imate šanse osvojiti potpuno novi, opasno oštar i personalizirani Skalpel.

Samo nemojte njime mazati maslac na tost. No, isto tako nećete puno pogriješiti ako ga namažete na steak.

Prisjetimo se malo kako izgleda steak dostojan ovog noža.