GENTLEMAN I PIVO Dođite na Beerfest Sjever – Međimurski festival pive

Ovog vikenda sve je spremno za najveći međimurski festival pive, Beerfest Sjever u Čakovcu. Od popodnevnih sati u petak 7. Listopada pa sve do kasnih noćnih u subotu 8. listopada, Čakovec će biti hrvatska pivska metropola!

U petak krećemo s prezentacijom dviju pivovara u atriju Starog Grada u restoranu Shamper. Tako će se široj javnosti po prvi puta predstaviti međimurska pivovara Lepi Dečki Brewery sa svoja dva piva, a nešto kasnije i zagrebački The Garden Brewery poznatog Nicka Colgana.

U restoranu Shamper u atriju Starog Grada pivovara međimurski Lepi Dečki predstavit će svoje planove i svoja prva dva piva, premium svijetlo lager pivo pod imenom “Međimursko”, ali i novost, Pale Ale “Kaj-El”. Zašto je baš ovo pivo poznato kao “Superman” među pivima, saznajte u petak 7. listopada!

Nicka Colgana ne treba predstavljati ljubiteljima pive i festivala. Producent i nekadašnji član megapopularnog benda UB40 po prvi puta dolazi u Čakovec, a sve u pratnji svog glavnog kuhara, novozelanđanina, Nicka Scholesa. U petak nakon prezentacije putujemo u Stari Hrast na After Craft Beer Party.

Kako je Nick Colgan poznat po vrhunskoj glazbi koju stvara, uz pivo koje mu je najnoviji proizvod, moguće je da ćemo i čuti njegove note za DJ-pultom. Za ostatak glazbene večeri u petak tu su Filip Horvat i Jerko Vugrinec koji će vas zabavljati do kasnih jutarnjih sati.

U subotu krećemo već od ranih prijepodnevnih sati. Udruga sjevernohrvatskih homebrewera imat će prikaz kuhanja pive. Kako pripremiti sve, što ide u pivu, kako se kuha i na što posebno treba pripaziti, sve to možete saznati od najboljih kućnih pivara.

Uz sve to, domaći pivari prikazati će vam i ponudit na degustaciju i njihova vrhunska domaća piva. Uz majstore “kućne pivare” dolazi nam i Marko Ožegović administrator stranice “RateBeer” i po mnogima najbolji i najobuhvatniji kušać piva u Hrvatskoj, ali i regiji. Saznajte sve o pivu, stilovima, pivarima, hmelju i sladovima, ali i proizvodnji ovog božanstvenog napitka od našeg najvećeg poznavatelja piva!

Nakon dnevnog programa u atriju Starog Grada i Shamperu s početkom večeri (od 18:00 sati) selimo se u Stari Hrast gdje smo spremni za degustaciju brojih proizvoda naših najboljih pivovara. Po prvi puta će se međimurskoj publici predstaviti tako The Garden Brewery, Crafter’s, Olde Town, a tu su i naši stari znalci i partneri sa novim pivama i stilovima: Križevačka pivovara, Pivovara Daruvar, Varionica, Pulfer, Kahli Beer i naravno Lepi Dečki Brewery. Uz sve to, u Craft Beer Pub-u Stari Hrast u ponudi je i još 45 stilova craft piva u bocama i limenkama, stoga vrhunskog piva neće biti na odmet.

Za glazbenu kulisu u subotu zadužen je domaći dečko Filip Babić, koji u zadnje vrijeme svira pod pseudonimom “Sladoled”. Nježni funk, disco i rock zvuci rasplesat će vam noge, razvezat jezike i pomoći da uživate u nježnim pivskim zagrljajima do duboko u noć.

No, da sve ne ostane na pivu, odličnoj klopi i vrhunskoj glazbu pobrinula se ekipa iz Gentleman.hr, popularni međimurski bradonje i Brico! Svi džentlmeni, gospoda i bradonje tako će u Starom Hrastu u petak i subotu moći srediti svoju bradu, brčine, zaliske i saznati zašto je ova vještina postala prava umjetnost. U Starom Hrastu tako će niknuti pravi “pop-up” barbershop gdje se i svi bradonje mogu prijaviti, fotkati i ući u kandidaturu za najbradonju Hrvatske.