POSVE LOGIČNO Nova Kuća Lego u Danskoj sastoji se od 21 ‘kockice’

Sedam godina od prvih planova i nakon četiri godine izgradnje, na mjestu bivše Gradske vijećnice u središtu Billunda napokon je otvoren LEGO House. Malo je reći da su posjetitelji oduševljeni.

Zgrada koju je projektirala tvrtka Bjarke Ingels Group (BIG), s uredima u Kopenhagenu i New Yorku, sastoji se od dvadeset i jedne velike bijele kocke, ali svaka kocka ima krov drugačije boje.

Ovaj “stog” je na vrhu povezan preuveličanom LEGO “ciglom” od duguljastog kamena, koja pak ima osam stropnih prozora za propuštanje prirodnog svjetla u zgrade ispod.

Svaka pojedina boja odnosi se na četiri različite vrste iskustva koja potiču posjetitelje da istraže svoju kreativnost u različitim aspektima učenja i igre.

Crveni dio je za kreativne vještine, u plavom se koriste kognitivne sposobnosti, zeleni se bavi društvenom interakcijom, a žutom su aktivnosti usmjerene na emocije.

Uz te glavne zone u Kući Lego nalaze se i tri restorana, trgovina, javni trg od 600 četvornih metara i dva izložbena prostora u kojima su izložene kreacije koje su napravili obožavatelji te radovi koji prikazuju povijest tvrtke LEGO.

Više o ovom zaigranom interaktivnom centru Lego Housea možete potražiti na njihovoj web stranici.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.