RICHARD MILLE Ovo je sat za koji baš i ne želite potrošiti 5.6 milijuna kuna

A zašto ne bi kupili 2 100 Apple Watch 3s satova umjesto jednog RM 70-01 Tourbillon Alain Prost sata?

Ovaj sat košta 5.6 milijuna kuna, i to ako ga kupite izvan Hrvatske te pokušate izbjeći bilo kakva porezna opterećenja naše drage države, kao što je PDV, a nakon kojeg se cijena diže na 7 milijuna kuna.

Bilo kako bilo, smatramo da bi ovo bio najbedastije potrošeni novac, osim ako ste naravno bezobrazno bogati, bavite se biciklom i nemate nimalo stila, jer ovaj je sat, nije to pristojno govoriti, ali pomalo ružan. Iako je ljepota u očima promatrača mnogi će se složiti s nama.

Sat je proizveo francuski urar Richard Mille u suradnji s bivšim vozačem Formule 1, Alainom Prostom, i namijenjen je biciklistima.

Zašto?

Zato što je, usprkos kompleksnim objašnjenjima koje smo pronašli na službenim stranicama, lakše vidjeti koliko je sati za vrijeme vožnje bicikla. On je idealna o savršena kombinacija svih elemenata i ergonomije, ali baš ništa nas na službenim stranicama nije privuklo da bi ovaj sat opravdao svoju cijenu. Osim što je u dizajn sata uključena jedna od legendi Formule 1.

Nadalje, sat ima posebni mehanizam kojim se mogu mjeriti udaljenosti do 99 999 kilometara. Drugim riječima može mjeriti udaljenost kao i svaki drugi sat s GPS funkcijama. Osim što ovaj nema GPS funkcije.

No, da ipak novac ne bi bio potrošen skoro pa uzaludno, uz svaki od ovih 30 satova, a koliko ih bude proizvedeno, dolazi i besplatni bicikl.

Pogledajte, gospodo, što vam je pametnije kupiti, odnosno gdje investirati novac, ako baš želite/trebate spiskati 840 000 dolara:

  • 105 Pinarello Dogma F10 X-Light – 18 bicikala – bicikl četverostrukog pobjednika Tour de France Chrisa Froomea
  • 90 Rolex Datejust 41s satova
  • Oko 4 Aston Martin DB11s automobila
  • 4-sobni stan u New Yorku
  • 2 100 Apple Watch 3s sata (s GPS funkcijom)
  • bilo koji drugi biciklistički sat, najbolji bicikl na tržištu, zatim auto koji će vas odvesti do bilo koje biciklističke staze na svijetu, avionsku kartu i smještaj za cijeli Tour de France 2018 i još će vam ostati za školovanje djeteta na ponajboljim školama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.