MOSKITO Pametni ručni sat i biciklističko računalo

Moskito ima tri načina rada; sat, biciklističko računalo i kronograf.

Znate li da biciklisti vole skupljati podatke? Ako imate kojeg na svojoj listi prijatelja na nekoj od društvenih mreža vjerujem da ste se susretali s njihovim objava o prijeđenim kilometrima, rutama koje su prošli, visinskim razlikama, prosječnim brzinama, subjektivnim kadrovima i sve je to ilustrirano u grafovima, statistikama…

Nema tu ničeg loše, dapače, nas povremene bicikliste u neku ruku zabavlja i educira taj sadržaj jer znamo mjesta na kojima bolje da se ne pojavljujemo.

Za prikupljanje svih tih informacija nerijetko je potrebno ili nekoliko uređaja, uključujući i pametni telefon ili su to jednostavno uređaji prilično velikih i nespretnih gabarita.

Na scenu dolazi Moskito. Pametni ručni sat i biciklističko računalo. Ovaj zgodan analogni instrument može se prebacivati između tri različita načina rada; mjerenje vremena, mjerenje brzina i kronograf.

U prvom se načinu rada glavne kazaljke koriste za praćenje sekundi, minuta i sati dok manja kazaljka označava datum.

Pritiskom gumba i zakretanjem sata isti se može skinuti s ruke i staviti na bicikl gdje se pretvara u biciklističko računalo.

Velika kazaljka za sekunde sada prikazuje trenutnu brzinu, kazaljka za minute prikazuje pređenu udaljenost u kilometrima ili miljama dok kazaljka za prikaz sata i dalje prikazuje aktualno vrijeme – sate. Male kazaljka za prikaz datuma pak sada prikazuje prosječnu brzinu vožnje.

I treći način rada je kronograf, a koji prate sekunde, minute i sate provedene u vožnji te se aktivira dodatna mala kazaljka koja prikazuje primitak tekstualnih poruka, poruka e-pošte ili poruka iz raznih aplikacija.

Kolekcija Moskito sata dolazi u tri varijante – Classic, Fly Black i Fly, a koji su smješteni u kućište radijusa 44 milimetara i debljine 11.2 milimetara.

Classic dolazi u srebrnom kućištu od nehrđajućeg čelika sa srebrnim brojčanikom i crnim oznakama, Fly Back je smješten u crno anodizirano aluminijsko kućište s tamno crnim brojčanikom i bijelim oznakama, dok je Fly inačica smještena u anodizirano crno aluminijsko kućište sa srebrnim brojčanikom i crnim oznakama.

Što se tiče baterija, sat pokreću punjive Li-Ion baterije vijeka trajanja jednog punjenja od 6 do 24 mjeseca, a ovisno o funkciji i količini upotrebe.

Otporni su na propuštanje vode do 2 metra dubine, što pak znači da ih možete koristiti i po prilično jakom pljusku.

Sve tri varijante nose Swiss made oznaku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.