WHISKY WATCH Otvorena ja flaša najstarijeg viskija na svijetu – Old Vatted Glenlivet 1862

Rum Watch sadrži kapljicu najstarijeg ruma na svijetu Harewood 1780

Prije nekoliko dana otvorena je flaša najstarijeg viskija na svijetu Old Vatted Glenlivet 1862, a kao dio neobičnog projekta po nazivom Whisky Watch. Projekt je to u kojem se uz pomoć kapljice viskija proizvode i ponajbolji kolekcionarski ručni satovi uglednih proizvođača satova.

WHISKY WATCH Otvorena ja flaša najstarijeg viskija na svijetu - Old Vatted Glenlivet 1862
Otvaranje flaše najstarijeg viskija na svijetu Old Vatted Glenlivet 1862.

Posljednji projekt, a to je kolaboracija poljskog Wealth Solutions te švicarskog proizvođača satova Louis Moinet, novi je dodatak liniju satova Spirith Watches koja se odnosi ondosno bazira na kreiranju ručnih satova koji u sebi sadrže po jednu kapljicu nekog jedinstvenog alkoholnog pića.

Wealth Solutions dosada su već surađivali s nekoliko švicarskih proizvođača satova, a u sklopu linije Spirith Watches, pa tako novi Whisky Watch već ima prethodnike u obliku Cognac Watch, koji sadrži kapljicu najstarijeg konjaka na svijetu – Gautier 1762 u satu švicarskog urara Armina Storma, te Rum Watch s kapljicom Harewood 1780, najstarijeg ruma na svijetu u satu švicarskog urara Petera Speak-Marina.

Old Vatted Glenlivet 1862, a koji je odabran kao sretni donor kapljice koja će se nalaziti u novom Whisky Watch satu, doniran je od strane Sukhindera Singha poznatog britanskog kolekcionara rijetkih alkoholnih pića te vlasnika mreže The Whisky Exchange.

U nastavku pogledajte promotivni video kreiranja i predstavljanja Cognac Watch sata.