Seiko Black Prospex serija namijenjena je prvenstveno zaljubljenicima u noćno ronjenje

Seiko Prospex Black serija ručnih satova nije samo za one koji se povremeno vole uputiti u morske dubine već one koji to vole raditi noću.

Jer kako kažu i najiskusniji ronioci, noćno je ronjenje jedinstveno i čarobno iskustvo te vas uvodi u jedan sasvim novi nepoznati ambijent bez obzira na to što ronili u vama poznatim vodama i dubinama.

Sat je baziran na okviru od nehrđajućeg čelika preko kojeg se nalazi tvrdi i crni završni sloj.

Zbog tamnog dizajna savršeno će se podudarati s ambijentom noćnog ronjenja. Iako je tamnih nijansi i neprimjeran na ruci to ne znači da neće moći vidjeti sat. Brojke su prilično velike te, poput kazaljki, završene finalnim svjetlećim slojem Seiko LumiBrite.

Narukvica, odnosno remen je od silikona tako da savršeno prianja uz ruku i nema straha da će sat skliznut ili promijeniti položaj na ruci.

Krunica ima mogućnost stezanja odnosno odvijanja od tijela te nema straha od slučajnog vađenja odnosno otvaranje polugice za namještanje sata.

Prospex Black serija je certificirana do dubina od 200 metara, što vam daje sasvim dovoljno prostora za ronjenje.

Serija je dostupna u tri modela, a ovisno o tome koji odaberete, dobit ćete različite funkcije.

SSC673 model tako nudi funkcije kronografa, mjerenje podijeljenog vremena, jednosmjerni okvir (koronu, bezel) te rezervu energije do šest mjeseci.

SRPC49 pak nudi svega 41 sata rezerve energije, ali zato točnost ide do 21 600 vibracija na sat te je također obavijen jednosmjernim rotirajućim okvirom.

SNE493 ima deset mjeseci rezervne energije i jednosmjerni rotirajući okvir.

Svi satovi raspolažu sa Hardlex kristalnim staklom, dok SSC673 i SNE493 energiju crpe iz Sunca.