Ako redovito i često konzumirate češnjak dokazano je da ćete damama mirisati znatno atraktivnije

Gospodo želite li više uspjeha kod dama? Mislite da će vam određeni mirisni preparati pomoći privući njihovu pažnju? E pa nema tog mirisa, tog Axe, tog Pino Silvestre koji će odraditi posao kvalitetno kao dobar stari češnjak.

Upravo češnjak, namirnica od koje si najviše smrdite, će vam omogućiti da mirišete znatno atraktivnije suprotnom spolu.

Iako nam ova činjenica može zvučati kontraproduktivno, studije su pokazale da te činjenice drže vodu.

Radi se o jednoj studiji iz 2015. godine koja je sprovedena na Sveučilištu Stirling i Prague Charles, a koja je na uzorku od 42 muške osobe, a koji su 12 sati nosile sakupljače muškog mirisa ispod pazuha, a nakon što su se rotirali među grupama koje je jela čisti češnjak, zatim grupe na kapslama češnjaka te posljednje grupe koja nije uopće konzumirala češnjak.

Nakon toga su 82 ženske osobe mirisale mirise sakupljene od muškaraca te presuđivale na osnovu ugode, atraktivnosti, muškosti i intenziteta.

Miris muškaraca koji su jeli čisti češnjak ili češnjak u kapslama okarakterizirale su kao “znatno atraktivniji i manje intenzivan” od muškaraca koji nisu jeli češnjak.

Znanstvenisi sa ovog istraživanja za časopis Appetite rezimirali su istraživanje:

Iako dah iz ustiju svakako igra glavnu i bitnu ulogu u socijalnoj interakciji, mirisi ispod pazuha također je bitan faktor za intimne veze. Rezultati ovog istraživanja pokazuju da konzumiranje češnjaka može imati pozitivne učinke na percepciju mirisa tijela, što je možda posljedica pozitivnih učinaka češnjaka na zdravlje, kao što su antioksidativna svojstva i antimikrobno djelovanje.

S evolucijskog pak stanovišta formiranje preferencija na osnovu mirisa tijela koje je rezultat navika prehrane pomaže u odabiru spolnog patnera.

Zdravstveni benefiti konzumiranja češnjaka su mnogi (antioksidans, imunostimulator, zatim kardiovaskularni, baktericidno i anti-kancerogeni efekti) tome možemo dodati da su ljudi kroz evoluciju upravo miris tijela uzimali kao bitna faktor spolne selekcije.

Prethodne studije su pak pokazale da konzumiranje češnjaka može utjecati na miris majčinog mlijeka te time rezultirati da beba više vremena provodi hraneći se upravo njezinim mlijekom.