Gospodo, Pitti Uomo 91 je definirao granice muškog stila za slijedeću sezonu

A gdje si ti bio za vrijeme 91. Pitti Uomo modnog sajma?

Firenca je već tradicionalno proteklog tjedna bila domaćin 91. inačice najbitnijeg modnog sajma za muškarce i gospodu. Sakupilo se tako 24 300 kupaca iz preko 100 različitih zemalja svijeta, a bilo je tu i preko 36 000 samih posjetitelja. Brojke, dakle govore sve.

Naslovna fotografija: Enrico Labriola

Pitti Uomo je poznato mjesto inspiracije modnih blogera, donošenja trendova za sljedeću sezonu, ali i idealno mjesto za pronalaženje, kreiranje i definiranje vlastitog stila. Odlična je to platforma kako za modne dizajnere, tako i za gospodu koja možda žele unijeti neki novitet u vlastiti stil.

Iako je ovogodišnje vrijeme u Firenci pomalo pokazalo zube, sama energija, visoki krojački standardi te sve začinjeno dobrom starom disko glazbom (Stayin’ Alive, More than a Woman, Born to be Alive) omogućili su da ovogodišnji Pitti Uomo doista bude opravdao sva očekivanja na glavnom trgu Firence – Piazza.

Uglavnom postavljeni su temelji muške mode, muškog modnog trenda, ali i standarda za sljedeću sezonu. No, vi se možete komotno početi pripremati već sad.

Evo ključnih natuknica, popraćenih fotografijama s ovogodišnjeg Pitti Uomo sajma:

  • Povratak dolčevita
  • Šal i marama obavezni dodataka stilu
  • Slojevito oblačenje
  • Rukavice, vozačke rukavice
  • Sunčane naočale

Dolčevita

Marama ili šal

Slojevito oblačenje

Rukavice

Sunčane naočale