Pronađen je Mustang Bullitt iz 1968. godine kojeg nije uspio dobiti ni sami Steve McQueen

Foto: Casey Maxon via Hagerty.com
I tako je konačno pronađen Mustang Bullitt iz 1968. godine za kojeg se smatra jednim of najslikovitijih filmskih automobila ikad.

Ovaj je legendarni Mustang dobio svoj naziv upravo zbog toga što ga je vozio Steve McQueen u jednom od svojih adrenalinom ispunjenih filmskih uspješnica iz 1968. godine, filmu Bullitt.

To je jedan od dva Highland Green Mustang fastbacka iz 1968. godine koji su originalno kupljeni i opremljeni za potrebe snimanja film. Oba su Mustanga pokretali Fordovi GT motori zapremnine 6 400 kubičnim centimetara te V8 tehnologijom pod haubom.

Foto: Casey Maxon via Hagerty.com

Jedan od njih bio je opremljen zaštitnim rotirajućim kavezom, dok je drugi samo lagano modificiran sivim Torq Thrust kotačima te micanjem bilo kakvih znakova proizvođača i zadnjih svjetala. Jedan je auto preživio, i to je upravo ovaj dok je drugi poslan na otpad konkretno na drobilicu metala odmah nakon završetka snimanja filma.

Foto: Casey Maxon via Hagerty.com

Tko mu je vlasnik?

Vlasnik je direktor jedne osiguravajuće kuće po imenu Bob Kierman, a koji je planirao u potpunosti renovirati vozilo te ga vratiti u izvorno stanje, a prije nego ga u onesposobi Parkinsonova bolest.

Nažalost svoju ideju nije uspio sprovesti do kraja, tako da je sada ta čast pripala njegovom sin Seanu.

Spomenimo samo da ga je 1977. godine Steve McQueen kada je pronašao ovo vozilo želio otkupiti od vlasnika, te je uz financijsku kompenzaciju ponudio i drugi Mustang sličan ovome. No, vlasnik nije želio ni čuti o tome.

Da li će Sean Kierman prodati vozilo nakon restauracije ili će ga zadržati za sebe još nije poznato.

Foto: Casey Maxon via Hagerty.com