Evo zašto svaki frajer treba vlastiti helikopter

Zamislite da možete živjeti okruženi zelenilom prirode i raditi 150 kilometara dalje od kuće, a da se ne opterećujete prometom? Danas je to lakše nego ikada, zahvaljujući najnovijim helikopterima sa znatno tišim motorima, koji svakom pilotu omogućuju nesmetano letenje.

Jeste li ikada sanjali o posjedovanju vlastitog helikoptera, koji bi vam svako putovanje, neovisno o kilometraži, u potpunosti olakšao?

Zamislite da možete živjeti okruženi zelenilom prirode i raditi 150 kilometara dalje od kuće, a da se ne opterećujete prometom? Danas je to lakše nego ikada, zahvaljujući najnovijim helikopterima sa znatno tišim motorima, koji svakom pilotu omogućuju nesmetano letenje.

Prije nego što se odlučite na ovakav pothvat, morate voditi računa o nekoliko stavki.

Dobivanje dozvole

Vlasnici helikoptera uglavnom su i piloti vlastitih helikoptera. Ako odlučujete sami upravljati svojim helikopterom, a ne posjedujete dozvolu, prije svega morate odabrati školu u kojoj ćete proći obuku i konačno dobiti vlastitu licencu za upravljanje helikopterom. Ako imate prijatelje pilote, svakako se raspitajte gdje možete dobiti najbolje osposobljavanje.

Izvor: www.aircharterservice.ch

Kako odabrati najbolji helikopter?

Koji proizvođač je najbolji za vas?

Mnogi proizvođači nude slične modele i performanse, sa suptilnim razlikama i značajkama u dizajnu. Među najboljim helikopterima današnjice zasigurno je AirBus H125 (ranije nazvan AS350 B3e) kojeg odlikuje svestranost, niska razina održavanja i troškova, a izvanredan je jednako je pogodan za vruće i ekstremne uvjete. U glavnoj konkurenciji s H125 je Bell 407, koji ima odvojenu kabinu od pilotske kabine, a dolazi u obliku dva sjedala koja su okrenuta nasuprot druga dva sjedala. Neki ga vole zbog komfora i prostranosti, a ako imate profesionalnog pilota koji vas vozi, nužno ne morate s njim razgovarati. Bell 407 ima svojih prednosti, ali ako ste vlasnik-pilot, prije ćete se odlučiti za AirBus u kojem svi mogu vidjeti što se događa.

Odlučite koliko daleko želite ići

Jeftiniji helikopteri obično su manji, što ograničava broj ljudi koje možete povesti sa sobom, kao i količinu goriva, a samim time i koliko daleko možete ići i što želite učiniti. Dobar helikopter bit će brz, dozvolit će vam da povedete sve ljude koje želite i ne zahtijeva zaustavljanje svakih pola sata da biste natočili gorivo. H125 nudi raspon od oko dva i pol sata na 135 čvorova, što će vam osigurati oko 500 nesmetanih kilometara letenja! Zapamtite da je stvar s helikopterima ista kao i s automobilima – nakon par sati poželjet ćete se zaustaviti i protegnuti noge.

Dizajn i interijer

Odabir interijera trebao bi odražavati način na koji ćete koristiti vaš helikopter. Možete odabrati tepih, a možete i ostaviti metalne podove, što je zimi praktičnije, jer ako sletite na travnjak, ne želite da vam blato dođe u unutrašnjost helikoptera. Vrlo popularan izbor za sjedala je antilop koža, ali imajte na umu da krem unutrašnjost neće trajati pretjerano dugo! Crna je, s druge strane, mnogo praktičniji izbor.

Slijedite vodič

Svakako imajte na umu vodič ili karte sa svim mjestima na koja možete sletjeti jer ne želite da vam se dogodi da završite u nečijem dvorištu! S druge strane, za slijetanje u vašem dvorištu ne treba vam ništa osim dovoljno prostora.

Posebne značajke helikoptera

Ovo nije skuter, ovo je helikopter. I postoje određene karakteristike koje ga razlikuju od bilo koje druge upravljačke mašine.

  • Vizualna pravila letenja – uvijek morate imati pregledan pogled na prostor nad kojim letite.
  • Pravila leta – znače da možete letjeti unutar i iznad oblaka.
  • Sustav slijetanja – koji vam omogućuje da dođete na tlo.
  • Autopilot – kojeg možete ili ne morate koristiti. Otprilike je poput tempomata na automobilima, ali za nebo.
  • Plutače – koje vam omogućuju da sletite na vodu.
  • Sposobnost automatske rotacije – značajka koja služi da se noževi nastave okretati ako motor prestane raditi ili se zaustavi, što omogućuje da helikopterom možete kliziti do bilo kojeg mjesta slijetanja.

Najbolji osobni helikopteri današnjice

BELL 222

BELL 222 jedan je od najzgodnijih civilnih helikoptera. Sa svojom siluetom poput morskog psa i zapanjujućom unutrašnjošću, ovaj helikopter ima kapacitet za dva pilota i čak šest putnika.

Izvor: www.bjtonline.com

AW109 Grand

AW109 Grand nudi vam komfor i veličinu za čak sedam putnika, a svijetla i tiha kabina spoj su iznimne udobnosti i luksuza. Tko god je rekao da inženjering i moda ne idu skupa, nije vidio ovog ljepotana!

Izvor: www.greekairtaxinetwork.com

BELL 206B Jet Ranger

BELL 206B Jet Ranger sadrži pojedinačni Rolls Royce 250-C20J motor, a opremljen je luksuznom kožnom unutrašnjošću i može ići brzinom od 134 mph.

Izvor: www.youtube.com

Eurocopter AS350 Ecureuil AStar

Eurocopter AS350 Ecureuil AStar jednosatni je helikopter popularan zbog svojih višestrukih konfiguracija kabine u kojima je udobnost putnika na prvom mjestu.

Izvor: www.aircharterservice.ch

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.