CORBELATTI MISSILE Ovo će biti najbrži automobil na svijetu

Corbellati Missile novo je hyper vozilo koje će biti predstavljeno na nadolazećem Ženevskom sajmu automobila, a koji će se održati za nešto više od mjesec dana.

Ono što je zanimljivo kod ovog seksi ljepotana su njegove karakteristike odnosno, kako kažu u obitelji Corbellati ovo će biti najbrži automobil na svijetu ikad proizveden.

Ako pogledamo karakteristike ovog vozila, a to su 9-litreni biturbo V8 motor koji proizvodi 1 800 konjskih snaga, a koji pak mogu proizvesti maksimalnu brzinu od 498 kilometara na sat, onda nam preostaje ništa drugo nego vjerovati obitelji Corbellati koja stoji iza ove rakete, a koju su i prigodno nazvali “Missile”.

Za uspješno zaustavljanje ove jurilice koriste se karbokeramički diskovi, a samo tijelo je ručno proizvedeno od karbonskih vlakana što pak cijelo automobil čini prilično laganim.

Uglavnom, teško da ćemo sjesti u nekoj bližoj budućnosti u njega te jedino što nam ostaje je pričekati Ženevski sajam automobila i vidjeti kako će proći prve javne probne vožnje ovom raketom.