PROBLEM JE U ŠEĆERU Gospodo, pizza je nerijetko bolji izbor doručka od mnogih žitnih pahuljica

Pritom ne mislimo na one kvalitetne, ponajviše domaće zobene, kukurzne, ražene pahuljice bez umjetnih sladila i šećera, koje su i dalje puno bolji izbor.

Nutricionistica Chelsey Amer nam nosi dobre vijesti. Naime, kao ljubitelj pizze nerijetko večernje kulinarsko istraživanje završi s barem jednom pizzom previše. To je ona učestala pojava, kako se kaže, kad su oči gledanije od trbuha. Te ostatke pizze obično spremamo u frižider i ostaju drugi dan za doručak. Nek dijelovi izdrže čak i do ručka. A prema posljednjim trendovima to je navodno ok.

Uglavnom, spomenuta nutricionistica tvrdi da je pizza ponekad bolji izbor za doručak od recimo raznoraznih žitnih pahuljica različitih okusa i dodataka. Naime, nerijetko takve pahuljice svoju tajnu uspjeha skrivaju u šećeru, a koji je vrlo često drugi najzastupljeniji sastojak takvog doručka. A šećer, znamo, nije baš kvalitetna namirnica, ponajviše za naše klince.

Pizza za razliku od tih pahuljica sadrži više proteina koji će vas napuniti energijom prijeko potrebnom za jutarnje razdoblje. Isto tako pizza ima više korisnih masnoća i manje spomenutih šećera tako da možete biti sigurni da ćete izbjeći onaj šećerni rush koji obično rezultira umorom i gubljenjem energije tijekom ostatka prijepodneva. Ako pak pizzu spremate doma, onda vrlo vjerojatno sadrži i pregršt povrća.

Osim toga za sir kažu da je nova super hrana.

Naravno pizza nije najkvalitetniji izbor, ali svakako je bolja od većine žitnih pahuljica koja konzumiramo za doručak.

Ipak, da ne bude zabune, šalica kvalitetnih prirodnih zobenih, žitnih ili kukuruznih pahuljica bez dodataka šećera, okusa i raznih pojačivača, a u kombinaciji sa sušenim voćem i dalje će biti znatno kvalitetniji izbor.

No, kad imate opciju raznih čokoladnih, s okusom meda, s okusom voća žitnih kuglica, školjkica, pahuljica i tko zna čega sve, prvo bacite oko na sastav pa kad uvidite šećere i razne dodatke prehrani slobodno posegnite za onim ostacima pizze od jučer.