NE VJERUJEMO DOK NE PROBAMO Stigla je čarobna tableta protiv mamurluka

Ne, ozbiljno... Tko nikada 'dan poslije' nije guglao kako se riješiti prokletinje i u naletima čistog očaja isprobavao neke od savjeta na vlastitoj glavobolji? Zato je vijest da je napokon otkriven lijek protiv mamurluka odlična. Ali nije prvi put da su nam ulili lažnu nadu.

I Gentleman.hr je već pisao o mamurluku, jer nema nikog na svijetu tko je nekada popio malo više nego što je red pa onda išao tražiti informacije o mamurluku.

Najnovija u nizu vijesti o lijeku protiv mamurluka stiže iz Kalifornije, gdje su biomolekularni inženjer Yufeng Lu i njegov kolega Cheng Ji sa Sveučilišta UCLA osmislili projekt koji je doveo je tretmana koji smanjuje razine alkohola kod pijanog laboratorijskog miša za 45% u samo četiri sata.

Digital Trends izvještava kako Lu i Ji smatraju da mogu značajno smanjiti količinu kancerogenih spojeva u alkoholu koji obično uzrokuju najgore učinke mamurluka, kao što je povraćanje i nabijajuća glavobolja.

A najbolje je od svega, što nema ni polukomatoznog stanja koje se obično vrlo brzo upada nakon konzumiranja velikih količina alkohola.

Na žalost, unatoč tome što ste se već možda planirali “ubiti” za ovaj vikend, toga još uvijek nema u ljekarnama. Lu i ekipa moraju prije kliničkih istraživanja, koja su zakazana za 2019. godinu, dokazati da njihov spoj neće ubiti ljude.

Međutim, ima i dobrih vijesti.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Najbolje od svega je što pomoć dolazi u obliku jednostavne tablete, što znači da bi liječenje mamurluka zapravo moglo biti lakše nego napiti se.[/perfectpullquote]

Lu i njegov tim napunili su kapsule prirodnim enzimima iz jetre koji pomažu organizmu da učinkovitije razgrađuje alkohol. Znanstvenici su odabrali tri prirodna enzima koji alkohol pretvaraju u “bezopasne molekule” koje tijelo na kraju izluči.

U pokusima su ovakve nanokapsule ubrizgavane u vene pijanih laboratorijskih miševa, ušle bi u krvotok i stigle do jetre.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.